Badalona iniciarà les obres del canal del Gorg el proper mes d’abril 

  0
  Badalona iniciarà les obres del Canal del Gorg el proper mes d'abril 
  Badalona iniciarà les obres del Canal del Gorg el proper mes d'abril 

  El Govern de Badalona ha anunciat avui que les obres per construir el Canal del Gorg començaran el pròxim mes d’abril. Aquest projecte, treballat conjuntament amb Marina Badalona, finalment s’ha dividit en dues fases per abordar la seva materialització: la primera fase preveu la construcció de 280 metres de canal, des del carrer del Progrés fins passat el carrer de la Indústria; mentre que la segona fase arribarà fins al Port i inclou el trasllat de les vies del tren. El pressupost total de la construcció del canal és de 17 milions d’euros, 4 milions la primera fase i 13 la segona.

  El pròxim mes de desembre començarà la licitació de les obres de la primera fase, que després del període administratiu corresponent, permetrà que les màquines comencin a treballar durant el mes d’abril de 2022. Un cop començades, es preveu que les obres tinguin una durada de set mesos i, per tant, els primers 280 metres de canal estaran finalitzats el mes d’octubre de l’any vinent.

  De forma paral·lela, el Govern treballa conjuntament amb Adif la segona fase de la construcció del canal, més complex perquè implica el trasllat de les vies del tren. L’acord ja està gairebé enllestit i permetrà la connexió de la primera fase del canal amb el port, i serà una realitat durant el mes d’agost de l’any vinent. Està previst que les obres finalitzin la primavera de 2024.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí