Badalona invertirà 2 milions d’euros per facilitar als col·lectius vulnerables l’accés a l’habitatge

  0
  86
  habitatge.jpg

  25/10/2016 – L’aprovació de la taxa de pisos buits, els requeriments a entitats bancàries i l’adquisició de 15 pisos destinats a lloguer social són les mesures principals.

  Badalona invertirà 2 MILIONS d'euros per tal de combatre l'emergència habitacional, a través del pla municipal que el govern local impulsarà amb cinc compromisos: facilitar l’accés a l’habitatge, especialment a les persones més vulnerables; reforçar la capacitat de reacció municipal; garantir els subministraments bàsics; impulsar la funció social de l’habitatge i millorar les condicions d’habitabilitat.

   

  En total, es duran a terme 15 accions concretes, com ara l'aprovació de la taxa de pisos buits, els requeriments a entitats bancàries i l'adquisició de 15 pisos destinats al lloguer social o ajudes i plans d'ocupació destinats a la rehabilitació d'immobles.

   

  Una mitjana de 10 desnonaments setmanals

  La regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger, ha explicat que “l’Ajuntament només disposa de tres habitatges de titularitat municipal, una xifra molt inferior a la que registren altres municipis amb una població molt semblant a Badalona com són Terrassa i Sabadell, ciutats que compten amb 61 i 123 habitatges de titularitat municipal”. També ha exposat que “aquest 2016 s’han gestionat 260 ordres de llançament, una mitjana de 10 ordres de llançament setmanals”.

   

  El regidor d'Urbanisme, Oriol Lladó, ha destacat que la mesa local d’emergències, que entrarà en vigor aquest dimecres, “permetrà una resposta més àgil i coordinada amb la Generalitat de Catalunya”.