Badalona ja busca el disseny del dimoni per a la Cremada del proper maig

  0
  cremada dimoni.JPG

  05/02/2016 – La iniciativa, que arriba a la seva 18a edició, premia el disseny guanyador amb 1.000 euros en metàl·lic.

  El Dimoni que es cremarà la Nit de Sant Anastasi, el proper 10 de maig, ja comença a agafar forma, si més no en l’imaginari del seu autor o autora. I és que l’Ajuntament de Badalona ha obert el ‘Crema’l tu!’ 2016, el concurs que servirà per triar el disseny del dimoni de les Festes de Maig d’enguany.

   

  La iniciativa, que arriba a la seva 18a edició, permet a tota la ciutadania –majors de 16- presentar potencials dissenys de la tradicional figura fins al 4 de març. Un jurat format per persones o entitats vinculades al món de la cultura triarà el model guanyador, que un constructor materialitzarà en una obra de més de 10 metres d’alçada. El Dimoni es plantarà a la platja uns dies abans de la Cremada, a la vista de tota la ciutadania. A més, l’autor rebrà un premi en metàl·lic de 1.000 euros.

   

  A més de les característiques tècniques i legals, les bases del recullen l’esperit crític que el Dimoni de les Festes de Maig ha d’abanderar. Per aquest motiu, es demana particularment que “el disseny ha de tenir un contingut al·legòric, crític o irònic evocador d’aspectes de la realitat actual o històrica”.

   

  Es poden consultar les bases completes a www.badalona.cat. L’Ajuntament donarà a conèixer el veredicte del concurs mitjançant una nota de premsa.