Badalona necessita un govern fort

  1
  44

  El Procés ha passat factura a l’Ajuntament de Badalona. El paper, reincident, de l’anterior alcaldessa, Dolors Sabater, la va fer saltar del consistori després de la moció de censura del juny passat. Un acord entre els socialistes, el PP i C’s, feien possible la moció a Sabater i situaven a Àlex Pastor nou alcalde de Badalona.

  Durant gairebé un any, i amb una minoria de regidors, el PSC va poder governar, i fins i tot, aprovar un pressupost amb els grups municipals a qui li havia arrabassat l’alcaldia. Ja en campanya, els socialistes van escampar, des del primer dia, que no farien alcalde ni Albiol ni Sabater. L’augment de regidors, de 4 a 6, tornaven a posar el PSC, tot i ser tercera força, en clau per la governabilitat de la ciutat.

  Dissabte passat, després de setmanes de negociacions amb els grups d’esquerres, Guanyem, ERC i En Comú Podem, on el PSC no va trencar la seva promesa de fer Sabater alcaldessa, Àlex Pastor tornava a aixecar la vara d’alcalde, en un ple d’infart. Els partits d’esquerres donaven l’alcaldia al candidat del PSC només amb un objectiu, que Albiol no governi, tot i ser la força més votada del 26 de maig amb 11 regidors.

  No es preveu un mandat fàcil, però ara arriba l’hora dels acords, de sumar i de tirar endavant mancances urgents que té la ciutat i que els badalonins reclamen als seus governants. Durant aquest darrer any, el PSC ha treballat sol, però ara necessita sumar un govern sòlid. La modernització de l’administració del consistori, el manteniment dels carrers o la situació de la manca d’habitatge social no poden esperar més. El proper pas serà poder aprovar el cartipàs municipal, que marcarà el full de ruta intern d’aquest mandat. Ara arriba l’hora de sumar i poder configurar un govern fort, deixant personalismes a part, per poder tirar una ciutat que té reptes que no poden esperar més.

   

  Carles Carvajal

  1 COMENTARI

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí