Badalona obliga a netejar l’abocador il·legal als peus de la Serralada de Marina

  0
  70
  IMG_0555.JPG

  12/06/2017 – La finca de Can Colomer està sent netejada aquest dia i es prendran mesures per evitar que torni a omplir-se de residus.

  La passada setmana van començar les tasques de neteja i sanejament dels espais de Can Colomer, al barri de Pomar de Dalt i a tocar de Mas Ram. Un indret on s’hi han abocat, de manera il·legal, runa i escombraries durant anys però que en els darrers mesos s'havia descontrolat. Les feines de neteja es porten a terme per encàrrec del propietari, que ha donat un ràpid compliment a un expedient de disciplina urbanística instat per l’Ajuntament de Badalona.

   

  L'objectiu, un cop acabi la neteja, serà negociar amb els propietaris la instal·lació d'elements als accessos dels camins que impedeixin que furgonetes i altres vehicles entrin per fer abocaments il·legals, ha explicat el regidor d'Espai Públic, Francesc Duran.

   

  El regidor del Districte 3, Francesc Ribot, també ha fet referència la presència de materials potencialment perillosos per a la salut, com ara derivats de fibrociments, que caldrà retirar-los amb equips especials. Els treballs acabaran entre finals d'aquesta setmana i la vinent.

   

  Des del govern expliquen que bona part dels abocaments il·legals que s'ha produït provénen d'empreses que treballen amb mobles o escombraries, com ara empreses de mudances. “Vénen aquí i s'estalvien uns euros de la deixalleria, que curiosament està molt a prop”, apunta Duran. No obstant, és complicat determinar-ne els culpables, ja que s'han de trobar pistes clares o enxampar-los 'in fraganti'. Fa unes setmanes, això sí, Guàrdia Urbana va anunciar que havia interposat dues denúncies pels abocaments, una d'elles a una empresa que recollia mobles antics i que després els llençava a la zona

   

  Els responsables municipals han manifestat que per preservar l’espai de Can Colomer es continuarà treballant amb els propietaris, el veïnat i es durà a terme una feina de prevenció amb policies i agents rurals per evitar conductes incíviques i que es perseguirà a les persones o empreses davant actuacions que puguin ser considerades, fins i tot, com a presumptes delictes mediambientals.