Badalona podrà optar a un programa pilot d’edificis intel·ligents

  0
  IMG_9276.JPG

  02/01/2018 – És una convocatòria per a ciutats de més de 200.000 habitants i que inclou Catalunya.

  Les ciutats de Barcelona, Badalona, L'Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Sabadell podran beneficiar-se d'una de les sis actuacions pilot d'edificis intel·ligents del Pla Nacional de Territoris Intel·ligents que impulsa el ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital. El programa compta amb un pressupost màxim de 30 MEUR i està destinat a municipis de més de 200.000 habitants de les comunitats d’Andalusia, Catalunya, Comunitat Valenciana, Galícia i Madrid.

   

  Per poder rebre aquestes subvencions els municipis han de posar a disposició de cada actuació pilot almenys 150 edificis, en els quals s'instal·laran nodes de tecnologia IOT (Internet of Things), que aportaran tota la informació de l'edifici a una plataforma de ciutat intel·ligent. D'aquesta manera, es podran recollir dades referents als nivells de contaminació atmosfèrica, acústica o de l'aigua; informació meteorològica; informació de consums de serveis, entre d'altres.

   

  Aquesta iniciativa centra el seu objectiu en el desenvolupament d'actuacions dirigides al tractament dels edificis com a objectes interns de la ciutat intel·ligent i a la seva integració en la mateixa. El pressupost màxim de cada pilot és de 5 MEUR, que en el cas de la Catalunya aportarà Red.es en un 50% i l'ajuntament beneficiari en un altre 50%. S'entenen com a objectes interns els aeroports, estacions de ferrocarril i de autobús, ports, edificis públics (museus, dependències municipals, poliesportius, col·legis, mercats, entre d'altres), edificis singulars i històrics o edificis d'habitatges.