Badalona presenta l’avantprojecte per a la construcció del complex esportiu municipal FOCUS

  0
  119

  L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha presentat el projecte definitiu del nou complex esportiu del Focus, entre els barris de Bufalà i la Morera. L’inici de les obres serà a principis de l’any 2025 i acabaran durant el 2026. El Govern té un crèdit de 12 milions per fer la piscina.

  L’avantprojecte recull un complex esportiu de 13.744,45 metres de superfície construïda sobre rasant. La instal·lació esportiva comptarà amb 4 zones d’aigua: una piscina olímpica de 52,50 metres, una piscina amb onades, una piscina petita i una zona termal. A més, la instal·lació podrà acollir una piscina exterior en una segona fase. A part, l’equipament estarà dotat amb 8 pistes de paddel, gimnàs, vestidors, sala fitness, una pista de running i aparcament.

   

  Nova piscina olímpica

  La nova piscina comptarà amb els sistemes de funcionament idonis seguint els majors estàndards de qualitat, eficiència energètica i confort per als usuaris. Les instal·lacions de tractament d’aigua seran sostenibles, amb sistemes de control per adequar els consums a les condicions reals d’utilització de la piscina, amb ús d’energies renovables i de recuperació de calor, tant per la producció d’aigua calenta sanitària, com per a l’escalfament de l’aigua. En aquest sentit, es preveu instal·lar una font de captació fotovoltaica per a la producció d’energia elèctrica per a autoconsum.

  Les instal·lacions d’il·luminació es pensaran per aprofitar la llum natural i adaptar-se a les condicions atmosfèriques i als horaris de funcionament. També es preveu la inclusió d’un sistema de gestió i control centralitzat per automatitzar les tasques de manteniment de les condicions interiors tant de l’aire com de l’aigua. D’aquesta manera s’optimitzarà l’explotació reduint els costos de manteniment i racionalitzant la despesa energètica.

   

  La construcció del complex esportiu comptarà amb un pressupost de 22,5 milions d’euros

  L’alcalde Rubén Guijarro va presentar el projecte aquest dimecres a la tarda al Centre Cultural El Carme davant entitats veïnals i esportives, veïns i veïnes de la ciutat, i representants del món de l’esport com el nou president de la Federació Catalana de Natació, Ramon Bosch, i el vicepresident esportiu de la mateixa Federació, Àlex Amorós. Durant l’acte, l’alcalde va explicar que “aquest avantprojecte és un treball tècnic desenvolupat que suposa la primera fase necessària per a seguir el curs legal d’execució de l’obra, aconseguir que les actuacions comencin l’any 2025 i que el nou complex esportiu sigui una realitat el 2026”. Guijarro va assegurar que “aquest és un projecte ambiciós i de futur que donarà resposta a les necessitats esportives i d’oci de tota la ciutadania i, a la vegada, potenciarà la imatge de la ciutat, que podrà acollir en aquestes instal·lacions competicions del més alt nivell”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí