Badalona registra el risc de rebrot rècord de tota la pandèmia

  0
  45

  L’explosió de contagis generada per la variant òmicron ha obligat les diferents autoritats gubernamentals – centrals, autonòmiques i locals – a adoptar mesures de control. Can Ruti ja alertava a inicis d’aquesta setmana que l’activitat de l’hospital es comença a veure afectada per l’augment dels pacients ingressats a causa del coronavirus.

  Amb les dades a la mà, Badalona registra ara el seu rècord en risc de rebrot de tota la pandèmia. El risc de rebrot a la ciutat se situa en els 3117 punts (la mitjana de Catalunya és de 2.804), mentre que la RT és de 2.08 (1.82 a Catalunya). El darrer gran pic en el risc de rebrot es va donar a inicis de juliol, quan Badalona va assolir la xifra de 2153 punts.

  Recordem que el risc de rebrot es calcula multiplicant la incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants els darrers catorze dies i la velocitat reproductiva del virus, la famosa R, que calcula el nombre d’infeccions que pot originar una persona contagiada amb coronavirus. El resultat, doncs, és una estimació de la incidència acumulada a dues setmanes vista. El risc de rebrot és un indicador d’allò que passarà els catorze dies següents si tot continua igual; ens mostra en quina direcció anem.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí