Badalona reivindica el Dia Internacional Contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia

  0
  26
  LGBTI.jpg

  Badalona s’ha sumat al Dia contra la LGTBI-fòbia, una jornada de sensibilització, reflexió i denúncia contra les agressions físiques, intel·lectuals i morals de les persones per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

  El Pla Estratègic Feminista, aprovat per Acord d’alcaldia el passat 28 d’agost, és el full de ruta de les po

  lítiques feministes i LGBTI a Badalona, i recull com a objectiu primordial l’elaboració d’un Pla Local  que possibiliti la promoció de la igualtat i la no discriminació de les persones per motius de diversitat sexual i de gènere. En aquest marc, l’Ajuntament de Badalona està elaborant el I Pla d’Igualtat LGBTI per a la ciutadania (2018-2022) amb la coordinació de l’Oficina de les Dones i LGBTI de la Diputació de Barcelona. Aquest Pla està previst que es pugui presentar a finals del mes de juny.

  Per a l’elaboració del Pla, partint d’una fase de diagnosi prèvia, s’ha desenvolupat una metodologia participativa mitjançant  grups de participació de personal tècnic de l’Ajuntament i grups de participació d’entitats i ciutadania.

  L’Ajuntament està promovent la participació del col·lectiu LGBTI i el seu associacionisme amb l’objectiu de donar-li veu a l’hora d’elaborar polítiques LGBTI, facilitant un espai de trobada i visiblilitzant la realitat d’aquest col·lectiu a la ciutat.