Badalona rep 830.000 euros d’Europa per digitalitzar l’administració local

  0

  Es tracta de quatre projectes d’accions directes per a la modernització i la digitalització de l’administració municipal 

  Badalona rebrà 830.000 euros dels fons Next Generation per a projectes de modernització i digitalització en l’àmbit de les administracions locals. L’Ajuntament ha rebut el màxim finançament al qual podia optar en la convocatòria oberta el passat mes de novembre pel Ministeri de Política Territorial del Govern espanyol en el marc del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia i que rep el finançament de la Unió Europea. 

  Dels quatre projectes presentats per l’Ajuntament de Badalona, tres es destinen a accions directes per a la modernització de l’administració municipal, un dels eixos principals dels ajuts. Un total de 628.000 euros finançaran projectes de transformació digital d’atenció ciutadana, amb la implantació de solucions tecnològiques innovadores per a la millora del sistema d’accés als serveis municipals, integrant els diferents canals de comunicació i tenint en compte les persones amb especial vulnerabilitat respecte a la bretxa digital. Així mateix, s’actualitzaran els models de treball en remot i la millora de la dotació de serveis de digitalització a la població a través d’un nou programari de gestió del padró municipal d’habitants. Finalment, també rebrà finançament el projecte de tallafocs i ciberseguretat per a la millora de les xarxes i dels sistemes d’informació propis, amb una millor protecció de la informació tractada i dels serveis digitals prestats.  

  La resta dels fons rebuts, 201.000 euros, s’han adjudicat al projecte pilot de pàrquing smart basat en la digitalització i dades. En aquest sentit, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ja va presentar el passat mes de novembre a la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, el projecte que vol millorar la gestió de l’aparcament de l’estació de Renfe i la millora de la mobilitat urbana. A través del coneixement en temps real de l’aforament, de l’ocupació de les platges, del trànsit, etc., i amb l’ús de càmeres, sensors, i aplicacions mòbils, es pretén evitar desplaçaments innecessaris i oferir alternatives més sostenibles de transport públic. 

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí