Badalona s’oposa frontalment al nou carril bus de la C-31

  0
  L'alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, s'ha mostrat “totalment en contra” del nou carril bus que el Govern vol construir a la C-31
  L'alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, s'ha mostrat “totalment en contra” del nou carril bus que el Govern vol construir a la C-31

  L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, s’ha mostrat “totalment en contra” del nou carril bus que el Govern vol construir a la C-31 per connectar el carril bus existent a Badalona amb el de la Gran Via, d’entrada a Barcelona.

  L’actuació prevista pel Departament de Territori de la Generalitat inclou la construcció d’un nou viaducte sobre el riu Besòs, exclusiu per al pas d’autobusos, amb què es pretén millorar el temps de recorregut. Aquest nou viaducte tindria uns 200 metres de llarg i uns 8 metres d’ample. Així, la inversió prevista per a les obres, que es preveu realitzar el 2023, és de 9 milions d’euros –la redacció del projecte costarà 250.000 euros– i compta amb finançament procedent de fons europeus.

  “Fa anys que tenim una barrera física i social i estarem en absolut desacord amb qualsevol intervenció que la consolidi”, afirma Guijarro després de l’anunci fet aquest dimarts pel departament de Polítiques Digitals i Territori. En contraposició, l’alcalde proposa al Govern fer una inversió conjunta per fer el projecte que permeti “eliminar la C-31 al seu pas per Badalona”. El govern municipal reservarà en el pressupost per a 2022 una partida de 500.000 euros i demana a l’executiu d’Aragonés que faci el mateix.

  La FAVB, també en contra

  La Federació d’Associacions de Veïns de Badalona també s’ha mostrat totalment en contra del projecte. Emetent el següent comunicat:

  Respecte a la informació apareguda als mitjans de comunicació efectuada per la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya informant de la construcció d’un pont sobre el riu Besos per agilitzar el pas exclusiu d’autobusos per connectar el carril bus de Badalona cap a Barcelona així, com la construcció d’un carril central bus a la C-31. La Federació d’associacions veïnals de Badalona lamenta profundament que la Conselleria de Territori I Sostenibilitat de Catalunya enceti, unilateralment, hagi pres aquesta decisió sense comptar amb l’opinió dels veïns i veïnes de Badalona, que porten anys reclamant la transformació d’aquesta via de comunicació que fractura els nostres barris.

  És per això que aquesta entitat veïnal vol manifestar el seu rebuig al nou plantejament proposat per la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya amb la publicació d’aquest nou projecte, demostrant una falta de respecte a les entitats veïnals que tant i tant han treballat per aquest tema, sempre sumant i mai d’una forma unilateral com és el cas. Aquesta entitat veïnal continuarà impulsant un front comú per tal de reivindicar plegats la transformació de la C-31 com una via amable i mediambientalment sostenible, i no permetrem que després de tot el treball efectuat no es tingui en compte.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí