Badalona tanca definitivament la gossera il·legal del Parc de la Mediterrània

  0
  gossera.JPG

  09/09/2015 – Des de la setmana passada no queda cap animal a les instal·lacions que va començar a desenvolupar fa una dècada una associació de caçadors al barri de Les Guixeres.

  Badalona ha clausurat de manera definitiva la gossera il·legal que fins ara hi havia a uns terrenys privats del Parc de la Mediterrània, a prop del Centre Comarcal d´Atenció als Animals de Companyia. Es tractava d’unes instal·lacions que van començar a desenvolupar-se fa cosa d’una dècada, impulsades per Societat de Caçadors Can Mayot Amigos del Perro, que van anar creixent i va arribar a estar poblada per una seixantena de gosseres i centenars d’animals. La finca, però, no complia tots els requisits marcats per la llei i diferents entitats animalistes  han estat reclamant el seu tancament durant els darrers anys. L’estiu passat, l’Ajuntament va anunciar la intenció d’iniciar el tancament i reallotjament dels gossos; no obstant, no va ser fins la setmana passada que els terrenys van quedar completament buits i tots els animals van ser traslladats.

   

  Durant aquest estiu, el govern local ha tornat a aixecar actes i ha comunicat a cadascun dels propietaris que tenien gàbies amb gossos que havien d’abandonar les instal·lacions. Des de la regidoria de Salut s’ha fet el seguiment de tot el procés de desmantellament fins que a les gosseres no ha quedat cap animal. L’Ajuntament ha hagut d’actuar, això sí, en un cas concret en el que una de les gosseres romania oberta i els animals podien escapar i quedar abandonats, pel que han estat portats al centre comarcal d’animals. El responsable de Salut, Francesc Ribot, admet que tenien previst decomissar animals, però afirma que finalment no ha estat pràcticament necessari gràcies a la contribució de l’associació de caçadors i els amos dels gossos, que s’han fet càrrec dels seus animals. El darrer pas, segons el govern, és vigilar la propietat per tal que desmunti totes les estructures que s’han anat establint aquests anys.