Un grup de mares recull més de mitja tona de roba pels refugiats de Síria en pocs dies

  0
  roba lligams.jpg

  09/09/2015 – La iniciativa particular va començar com una recollida entre les mares del centre de psicologia Lligams, al carrer del Carme, però ha tingut un èxit que mai haurien esperat.

  A finals de la setmana passada, un grup de mares va començar a moure una campanya de recollida de roba i material infantil, a petita escala, per poder enviar als refugiats de la guerra de Síria.  Ho van fer juntament amb la Susana Valle, responsable de Lligams, un centre de psicologia situat al barri del Centre, en el que es duen a terme activitats familiars, reunions de grups de mares o sessions de ioga. Tot i que la idea era fer-ho extensiu a les persones del centre i a la gent més propera, la iniciativa ha corregut com la pólvora a través de les xarxes socials i el local, ubicat al carrer del Carme, ha replegat més de mitja tona de roba i material infantil en uns pocs dies.

   

  “M’ha sorprès molt gratament la resposta. Això fins i tot se’ns ha anat de les mans, al local no hi cap res més”, explica la Susana Valle. Assegura que ha passat per Lligams a deixar el seu granet de sorra més d’un centenar de persones i relata que ara el següent pas és trobar una nau on poder fer una classificació de totes les capses i bosses. Han parlat amb altres iniciatives particulars d’arreu de Catalunya i estan en contacte per fer pinya. De moment, el transport ja el tenen lligat gràcies a oferiments de persones particulars, i només faltaria l’indret on desar-ho tot, atès que el centre ha de reprendre la seva activitat la setmana vinent. De tot el material, un contenidor ple anirà a parar a Turquia; la resta de capses, esperen poder-les enviar a l’illa de Kos, a Grècia, amb una línia aèria amb la que estan negociant. Allà, les organitzacions no governamentals del territori repartiran la roba, sabates i la resta de recursos entre els refugiats.

   

  Veïna de Tiana però nascuda a Badalona, la Susana espera poder parlar amb algun dels dos ajuntaments per tal de rebre ajuda i disposar de l’espai que ara necessiten. “Ha anat tot molt ràpid i ni tan sols hem pogut contactar amb les administracions, però esperem tenir-ho tot lligat el cap de setmana”.