Badalona Valenta votarà a Dolors Sabater

  0
  90

  Aïda Llauradó demana una reunió urgent de darrera hora per evitar que Xavier Garcia Albiol sigui el proper alcalde de Badalona

  Queda només 1 dia per el ple d’investidura on es decidirà qui governarà la ciutat en el proper mandat i encara ningú sap amb certesa el candidat o candidata que aconseguirà ocupar l’alcaldia.

  El passat 26 de maig, a les eleccions municipals, cap partit dels que es presentaven va aconseguir la majoria absoluta (14 regidors) per governar a l’Ajuntament de Badalona.

  Els resultats van deixar al capdavant al PP de Xavier Garcia Albiol amb 11 regidors, seguit de la coalició de Guanyem Badalona i ERC liderada per Dolors Sabater, amb 7 regidors, el PSC d’Àlex Pastor amb 6, Badalona en Comú Podem d’Aïda Llauradó amb 2 regidors i, per últim, Junts per Catalunya de David Torrents amb només 1.

  A partir de les votacions, els moviments per part de les forces d’esquerres han estat diversos, però tots tenien un objectiu comú: fer fora Albiol de l’alcaldia de Badalona.  D’aquesta manera, era fàcil creure que un pacte d’esquerres era la manera més eficaç d’evitar un nou mandat del Partit Popular, ja que, només així arribarien a sumar els regidors necessaris per aconseguir la majoria.

  No obstant això, ni el PSC ni La Badalona Valenta, que van ser les dues forces d’esquerres més votades, han aconseguit arribar a masses acords entre ells.

  Els socialistes s’han mantingut ferms al llarg de tot aquest temps en el que van anunciar la nit electoral: el PSC investiria Àlex Pastor com a alcalde de la ciutat. Això deixava fora de joc a Dolors Sabater, ja que la seva coalició necessitaria el suport dels socialistes per postular-se com a alcaldessa.

  És per això que La Badalona Valenta ha estat reiterant durant aquest temps el seu dret a governar com a segona força més votada per els veïns i veïnes de la ciutat. A més, s’han mantingut en un estat de suspens, sopesant quina seria la millor opció dins del dolent: abstenir-se en el ple de dissabte i fer alcalde a Albiol o donar suport a Pastor i acceptar continuar formant part de l’oposició en un govern de socialistes.

  Aquests dubtes anaven en camí d’aclarir-se en l’assemblea convocada per Guanyem i ERC ahir, dijous, a la nit. Avui, divendres, la coalició ha convocat una roda de premsa per anunciar el seu posicionament: demà presentaran la candidatura de Dolors Sabater com alcaldessa de Badalona. No obstant això, deixen la porta oberta a possibles negociacions en les darreres hores. “Hem de buscar l’acord estable i sortir d’aquest bloqueig que la ciutat de Badalona està vivint”.

  Aïda Llauradó, que ha reclamat durant tots aquests dies acords i consensos per poder formar un govern d’esquerres que pugui treure endavant la ciutat de Badalona, ha demanat, en una altra roda de premsa, un darrer intent per arribar a un enteniment. La candidata de Badalona en Comú Podem es mostra a l’espera de que les dues forces principals d’esquerres s’asseguin i parlin en les darreres hores.

  Si no hi ha canvis de darrera hora, tot apunta a que el proper alcalde serà Xavier Garcia Albiol.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí