Badalona viatja al passat i reconstrueix la vida a l’antiga vila romana de ‘Baetulo’

  0
  59
  magna_1.JPG

  22/04/2015 – Badalona celebrarà, des d’aquest dimecres i fins al diumenge, l’onzena edició del festival romà Magna Celebratio, que inclou nombroses recreacions històriques.

  Badalona celebrarà, des d’aquest dimecres i fins al diumenge, l’onzena edició del festival romà Magna Celebratio, que permetrà als visitants conèixer i participar de forma activa en la reconstrucció de la vida dels antics ciutadans de la Badalona de l’època romana, Baetulo.

   

  Com cada any, el Festival Romà de Badalona inclou recreacions històriques de nombrosos oficis romans, diversos tallers infantils, visites comentades als espais arqueològics que no s’ensenyen habitualment, conferències, espectacles i les Jornades de Cuina Romana, entre moltes altres activitats.

   

  El certamen cultural compta amb un ampli programa d’activitats i conferències. La primera, fa uns dies, va ser “La novel·la històrica Barcino i la Baetulo dels Licinis”; “El llatí, llengua viva” a càrrec de Coloma Lleal, catedràtica emèrita de Filologia Hispànica de la UB, es podrà sentir dimecres 22 d’abril (19h); “Les biblioteques al món antic”, per Montserrat Tudela, llicenciada en Filologia Grega i directora de la revista Auriga, que es farà divendres 24 d’abril (19h), i “I després d’August, què?”, a càrrec de Joaquín Ruíz de Arbulo, catedràtic d’Arqueologia de Grècia i Roma de la URV, dissabte, 26 d’abril (20h). Totes les conferències es realitzaran a la sala d’actes del Museu de Badalona.

   

  Enguany, el festival romà de Badalona també serà el marc en el qual es presentaran el catàleg de l’exposició El sexe a l’època romana (dimecres 22 d’abril, a les 20 hores), el llibre divulgatiu Catalunya Romana (divendres 24 d’abril a les 20.30 hores), i la presentació de la cervesa Cervesia, la beguda gal·la que consumien les legions (divendres, 24 d’abril, a les 21 hores). Aquests actes també es fan a la sala d’actes del Museu.

   

  La Magna incorpora, com a novetat, els espectacles Júlia Octàvia, una recreació històrica teatralitzada de la vida de Júlia, filla de l’emperador August, i Gens Júlia que es podrà veure dissabte, 25 d’abril, a les 22 hores; Gens Julia. La família d’August i el poder, el retrat proper d’una de les dinasties més influents de l’Imperi, que s’interpretarà diumenge, 26 d’abril, a les 11.30 i a les 13 hores. Els espectacles es duran a terme al Museu de Badalona.