BDN Capaç titlla de “fum” la primera alternativa del govern, a l’antiga Mobba

  0
  39
  mobba.jpg

  09/09/2016 – El govern planteja situar a la vella fàbrica del Centre la seu de la Fundació

   

  Després de frenar el projecte que Badalona Capaç tenia lligat amb Mercadona per a la construcció i obertura d’un nou centre ocupacional per a persones discapacitades al barri de Morera, el govern municipal es va comprometre aquest estiu a presentar a la institució i a les famílies alternatives que no suposessin la instal·lació de nous supermercats a la ciutat. Les primeres propostes han arribat aquesta setmana, i una d’elles, la que l’equip de Dolors Sabater veuria més factible, apunta a l’antiga fàbrica de la Mobba.

   

  Tal i com avançava El Punt-Avui aquest dijous, l’executiu ha proposat a la directiva de la Fundació un intercanvi d’instal·lacions entre la Mobba, al Centre, i l’actual seu de BDN Capaç, a Sant Roc. Una permuta, però, en la que l’entitat continuaria sent la propietària del seu actual terreny, que cediria, això sí, a l’Ajuntament. El Consistori correria a càrrec de la rehabilitació de l’antiga fàbrica.

   

  “De moment, tot fum”, etziba el portaveu de la Fundació, Joaquim Sabater. La valoració primera de la proposta no sembla pas positiva per part de la comunitat del centre, que posa en dubte una idea de la que encara no es coneix ni la viabilitat, ni els costos ni el finançament. Segons expliquen, no hi ha cap estudi que indiqui en quin estat exacte es troba l’antiga Mobba ni quant costaria rehabilitar-la, treballs que correrien a càrrec de l’Ajuntament. Tanmateix, creuen que suposaria canviar una antiga fàbrica per una altra antiga fàbrica.

   

  Més enllà de la inconcreció, destaquen que, d’una banda, l’Ajuntament hauria de fer un gran esforç econòmic, quan l’actual projecte no costaria res a les arques públiques, i, de l’altra, suposaria ocupar un espai -el de la Mobba-, que a dia d’avui està qualificat de zona verda, mentre que pràcticament la totalitat del solar de Morera està destinat a equipament privat, justament el que seria el nou equipament. Per últim, el més probable és que aquesta opció dilatés en el temps l’estrena d’una nova seu, que Badalona Capaç vol tenir enllestida per al 2018.

   

  La segona de les propostes alternatives suposaria treballar sobre el projecte ja existent, i es basaria en algunes millores de distribució i mobilitat a l’espai del Turó de l’Enric i els vials d’accés. Sobre el projecte actual, Sabater assegura que estan disposats a acceptar reformes i negociar modificacions, però avisen que si el procés es perllonga, els inversors podrien retirar-se.

   

  Diada reivindicativa

   

  Membres i pares de la Fundació es manifestaran aquest dia 11 a la plaça de La Plana. El col·lectiu aprofitarà l’ofrena floral de la Diada, a la que assisteixen autoritats i entitats, per reivindicar el seu nou centre.