Buscar la consistència, pròxim objectiu

  0
  31-1200x798.jpg

  27/02/2016 – Segons Salva Maldonado, el FIATC Jovntut ha de treballar per evolucionar i convertir-se en un equip més regular.

   

  La colenda de la Copa del Rei dóna pas a la tornada de la Lliga Endesa, competició que ‘obliga’ la Penya a viatjar de nou. La plantilla verd-i-negra visita diumenge (13:30h per Movistar+) el Santiago Martín, pista de l’Iberostar Tenerife. Tot i que Albert Miralles encara no està al cent per cent, l’aturada de l’ACB li ha anat bé al pivot per carregar les bateries.

   

  Miralles formarà part de l’expedició que avui viatja cap a la Laguna, després d’haver-se reincorporat als entrenaments aquesta setmana. L’interior, que va patir un fort esquinç de turmell, aportarà minuts de refresc a la rotació de pivots.

   

  Cal destacar que Penya (8/12) i Iberostar (8/12) empaten en l’onzena i la dotzena plaça de la classificació, fet que aporta encara més importància al duel que el pròxim diumenge es jugarà al Santiago Martín.

   

  Els verd-i-negres ja van ser capaços de vèncer el CB Canarias en el debut a la lliga (83-75), tot i que la línia que està duent l’equip al llarg dels darrers desplaçaments no desprèn optimisme. En els últims set encontres que el FIATC Joventut ha jugat a domicili, la Penya només n’ha pogut guanyar un.

   

  La ratxa com a visitant del conjunt de Maldonado s’equipara a les dificultats que està tenint l’Iberostar per ser consistent a la seva pista. La formació dirigida per Txus Vidorreta només ha pogut guanyar tres partits al Santiago Martín, trencant amb una de les característiques que havia definit l’entitat al llarg dels darrers anys: ser sòlids a Tenerife.

   

  La plantilla de l’Iberostar ha patit diversos canvis des de l’inici de la Lliga Endesa. Jugadors com Xavi Rey i Kerry Carter ja no formen part de l’equip i el tècnic Alejandro Martínez tampoc ocupa la banqueta.

   

  El basc Txus Vidorreta, afectat per una pneumònia en els darrers dies, ha agafat les regnes del bloc insular, aconseguint alguns bons resultats que han allunyat el CB Canarias del descens. A nivell d’incorporacions, l’ex Manresa Salva Arco i l’ex CAI Joseph Jones han reforçat la línia exterior i interior de l’equip.

   

  Malgrat activar aquestes dues incorporacions, la base de l’Iberostar la segueixen formant tres homes que ja van passar per l’Olímpic en la primera jornada.

   

  Javi Beirán (13.3 de valoració) està sent un dels millors nacionals del campionat; Sekulic (13.3) continua erigint-se com la referència interior i Richotti (13.1 punts) és el banc d’anotació més fiable de l’equip. De cara a diumenge, Saúl Blanco serà baixa, mentre que la Penya podrà disposar de tots els seus efectius.