Camí de la nova normalitat: Badalona entra avui en fase 1

  0
  49

  Catalunya, juntament amb Madrid, i per tant Badalona i la resta de ciutats de Barcelona, entren avui 25 de maig en l’esperada fase 1. Ens sumem així a la resta de territoris que ja fa setmanes que van deixar enrere la reclusió total.

  Entre les activitats que els badalonins/es podran fer destaquen les visites a amics i familiars, l’accés a segones residències de la mateixa provincia i la possibilitat de consumir begudes i menjar a les terrasses de bars i restaurants. Els allotjaments turístics reobriran excepte per les seves zones comunes, que quedaran tancades fins a la fase 2. Una de les grans novetats, a més, d’aquest estadi d’obertura cap a la recuperació són les reunions d’un màxim de 10 persones tant a casa com al carrer. El Ministeri de Sanitat demana, no obstant això, respectar la distància de seguretat de dos metres en tots els casos.

  Terrasses de bars i restaurants, al 50%

  Un dels privilegis més esperats, però que haurà de seguir una sèrie de normes dins d’aquesta nova normalitat. Haurà d’haver-hi una distància mínima de dos metres entre les taules o agrupacions de taules i els grups de clients no podran ser de més de deu persones. Els responsables del negoci hauran de desinfectar les taules entre un client i un altre. No estaran permeses les cartes d’ús comú (l’alternativa són pissarres, tauletes del personal, o cartells). A més es recomana l’ús de la targeta com a mètode de pagament.

  Botigues obertes sense cita prèvia

  El petit comerç també es veurà beneficiat. Els establiments comercials de menys 400 metres quadrats ja van obrir el passat 4 de maig, encara que amb cita prèvia. A partir d’avui ho podran fer sense aquest requisit, prioritzant sempre un horari per a la gent gran. Els centres comercials, però, hauran d’esperar a la fase 2.

  Tornen els teatres

  L’entrada en fase 1 autoritza la reobertura de teatres, encara que amb un aforament limitat a 30 persones (els interiors) i 200 espectadors (els exteriors). Els museus també poden reobrir, encara que el seu aforament es limita a entre el 30% i el 50%. També comencen a rodar de nou les biblioteques, encara que es restringeix la seva obertura al lloguer i devolució de llibres.

  En tots els casos, les autoritats sanitàries demanen extremar la higiene de mans, mantenir la distància de seguretat i portar màscara protectora al carrer si el distanciament social no és possible.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí