Campanya de vacunació contra la grip a Badalona

  0
  campanyagrip.jpg.jpg

  Badalona ha posat en marxa la campanya de vacunació contra la grip, la qual va promoguda des del Departament de Salut, mitjançant l’Agència de Salut Pública.

  Un dels objectius d’enguany és augmentar el nombre de vacunacions entre el personal sanitari, i també entre les dones embarassades, molt per sota de la quota desitjada.

  La campanya durarà fins al 15 de desembre, just abans de l’inici del període més sever de l’activitat gripal, entre desembre i gener. Les vacunes estan disponibles des del passat dia 23 als Centres d’Atenció Primària (CAP). Les farmàcies també participaran en la campanya, promovent la vacunació entre les persones de risc que freqüentin els seus establiments, i el seu propi personal.

  La vacunació contra la grip s’adreça a:

  · Les persones de més de 60 anys

  · Les persones amb problemes crònics de salut (com pulmonars, cardiovasculars o diabètics)

  · Les persones internades en residències de gent gran, centres sociosanitaris, etc.

  · Les dones embarassades

  · Les persones que poden transmite la grip a persones d’alt risc, com és el cas dels professionals de la salut i serveis socials o cuidadors.

  · Els professionals que realitzen serveis especials per la comunitat com és el cas de policies, bombers, personal de protecció civil o que treballen en emergències sanitàries o en institucions penitenciàries.

  L’any passat la grip va causar a Catalunya un total de 1.306 casos greus, la majoria en persones no vacunades. Segons l’Agència de Salut Pública, la cobertura de vacunació entre la gent gran és d’un 54%, bona dada però per sota del 75% marcat per l’OMS