Campanya d’inspeccions a les més de 500 terrasses de bars i restaurants de Badalona

  0
  IMG_8291.JPG

  25/07/2016 – Es visitaran les terrasses del municipi per tal de comprovar el compliment de les condicions de la llicència.

  L’Ajuntament de Badalona, a través de la Regidoria d’Espais Públics, està duent a terme una campanya informativa a les persones titulars de llicències de terrasses a l’espai públic amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar-les en relació a l’ús d’aquest espai. La campanya, que es va iniciar al mes de febrer, busca garantir el dret dels establiments a poder oferir el seu servei sense que això perjudiqui el dret del veïnat al descans.

   

  La campanya emplaça als titulars a complir amb les ordenances de Civisme i d’Ocupació d’espais d’ús públic a Badalona i posa especial èmfasi en que cal col·locar en un lloc visible la corresponent cèdula anual que dóna dret a la col·locació de taules i cadires a l’espai públic.

   

  La campanya informativa ha donat pas a una campanya d’inspecció, que s'ha iniciat aquest mes de juliol i que s’allargarà durant uns mesos. Es visitaran les terrasses del municipi per tal d’informar de les obligacions que comporta l’incompliment de les Ordenances en matèria d’Ocupació de Via Pública i Civisme i comprovar el compliment de les condicions de la llicència.

   

  Més de 500 terrasses arreu de la ciutat

   

  Durant l'estiu, les terrasses de bars i restaurants a Badalona multipliquen la seva vida. L’aplicació, fa uns anys, de la llei antitabac, va obligar a molts establiments a demanar una llicència per tenir una terrassa a la via pública. Segons dades municipals, a Badalona hi ha en aquest moment un total de 544 llicències donades per a terrasses. Quatre d’aquestes terrasses tenen una llicència temporal. La resta tenen la llicència atorgada per un període anual.

   

  La normativa no preveu el nombre de taules i cadires que s'hi poden instal·lar, sinó els metres quadrats de la zona on està instal·lada la terrassa. Un dels temes que acostuma a causar més queixes veïnals són els horaris. Segons ha explicat el govern de Badalona, les terrasses han de tancar a les 23h, els dies feiners i festius, i a les 23:30h, els divendres i dissabtes. Pel que fa a les terrasses de la Rambla, passeig Marítim i carrer de Santa Madrona, tenen un horari especial a la primavera i a l’estiu. Els dies feiners i festius, fins a les 00:30h, i els divendres i dissabtes, fins a les 2 de la matinada.