Can Casacuberta obre les portes de la seva cripta per acollir un cicle sobre novel·la històrica

  0
  127
  CCUBERTA ENTRADA.JPG

  09/02/2015 –  La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona estrenarà el dimecres 25 de febrer un nou format de tertúlia temàtica sobre novel·la històrica sota el títol “Va de novel·la històrica. L’època de Pere el Gran”.

  La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona estrenarà el dimecres 25 de febrer un nou format de tertúlia temàtica sobre novel·la històrica sota el títol “Va de novel·la històrica. L’època de Pere el Gran”. L’acte tindrà lloc a la cripta de la Biblioteca Can Casacuberta, un espai que s’obre per primera vegada per acollir una activitat.

   

  Aquest nou format s’ha preparat amb la col·laboració de l’escriptor Joaquim Molina i té com a punt de partida la seva obra La rosa entre els llops, guanyadora del Premi Nèstor Luján de novel·la històrica 2014. Una obra d’aventures on conflueixen monjos soldats de l’orde de Calatrava, almogàvers, senyors feudals, dones intrigants, amors robats… I, de rerefons, la història d’un continent en formació, víctima dels jocs i de les lluites de poder entre la noblesa i l’Església en l’època de Pere el Gran, fill de Jaume I el Conqueridor, a finals segle XIII.

   

  “Va de novel·la històrica. L’època de Pere el Gran” s’articula en tres activitats complementàries: una trobada amb l’autor, un fòrum de debat virtual i una visita al monestir de Sant Jeroni de la Murtra. Les activitats comptaran amb la presència de Joaquim Molina, autor de la novel·la, i la col·laboració del Museu de Badalona.

  La primera part de la trobada se centrarà en la novel·la La rosa entre els llops i en l’època en que està ambientada la història. A la segona part s’introduiran els temes que es podran debatre l’endemà, dia 26 de febrer, en el fòrum virtual que s’obrirà al web www.badabiblios.cat. Un cop tancat el fòrum, i per a concloure l’activitat, s’ha previst una visita guiada al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra.

   

  Per poder participar en la trobada amb l’autor a la Biblioteca Can Casacuberta i per fer la visita al Monestir de Sant Jeroni cal una inscripció prèvia a partir del dilluns, 2 de febrer, a qualsevol biblioteca de la ciutat (de forma presencialment o via telefònica) o per mail a [email protected], ja que les places són limitades.

   

  Les persones que s’hi inscriguin tindran a la seva disposició el llibre en préstec, tot i que totes les activitats estan pensades perquè els participants puguin gaudir-hi encara que no se l’hagin llegit.

   

  Programa:

  Dimecres 25 de febrer, a les 19 h, a la cripta de Can Casacuberta

  Tertúlia sobre el llibre La rosa entre els llops (Premi Nèstor Luján 2014),

  amb la presència del seu autor, Joaquim Molina

  Inscripcions obertes a partir del dilluns 2 de febrer

  Places limitades

   

  A partir del dijous 25 de febrer

  – Fòrum virtual a www.badabiblios.cat

   

  Dissabte 7 de març, a les 11 h

  – Visita guiada al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra

  Inscripcions obertes a partir del 2 de febrer

  Places limitades