Can Ruti atendrà a domicili als pacients pediàtrics amb malalties cròniques complexes

  0
  34

  Des d’aquest mes d’octubre, l’Hospital Germans Trias ha posat en funcionament un nou dispositiu per poder atendre a domicili pacients pediàtrics amb malalties cròniques complexes. Aquest tipus de malaltia és cada vegada més comú a la nostra població: entre el 10% i el 20% de nens i nenes tenen necessitats especials de salut, i un 1% pateix malalties cròniques d’alta complexitat. Els pacients requereixen múltiples visites mèdiques amb diferents especialistes i moltes exploracions complementàries de seguiment. Per això, aquesta Unitat donarà una atenció integral al nen i a la seva família, tant des del punt de vista mèdic com social i psicològic.

  Per altra banda, la posada en marxa del programa d’Hospitalització Domiciliària Pediàtrica permetrà escurçar l’estada hospitalària de pacients que requereixen tractaments o cures perllongades, disminuint els riscos derivats de la hospitalització i millorant la satisfacció de pacients i famílies. Així com la hospitalització domiciliària en pacients adults està  àmpliament desenvolupada, aquesta Unitat serà pionera a Catalunya en la hospitalització domiciliària pediàtrica.

  L’objectiu de la posada en marxa d’aquesta Unitat és millorar la qualitat de vida dels pacients i de les seves famílies gràcies a l’atenció en el seu propi domicili, la qual cosa disminuirà els requeriment d’assistència al centre hospitalari. Amb aquest dispositiu,  s’implementa un nou model d’atenció integral als infants i joves de l’àrea de referència de l’Hospital afectats per malalties cròniques limitants o amenaçants per a la vida.

  Segons Carlos Rodrigo, director clínic de Pediatria a la Metropolitana Nord de l’ICS, “donades les característiques de la nostra població, era imprescindible establir una Unitat d’atenció pal·liativa i al pacient crònic complex pediàtric i, a més, aprofitar el recursos de l’hospitalització a domicili al nostre territori”. Per la seva banda, Maria Méndez, cap de Servei de Pediatria de l’Hospital Germans Trias, considera que aquesta Unitat “respon a una necessitat del nens i nenes de l`àrea, i que amb l’atenció integral i unificada  dels pacients més vulnerables millorarà molt la seva qualitat de vida i la satisfacció de les seves famílies”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí