Can Ruti busca voluntaris per a estudiar l’eficàcia de les vacunes contra la Covid

  0
  38

  L’Hospital Germans Trias i Pujol ha fet aquest divendres una crida a la ciutadania per a col·laborar en assajos clínics en fase 3 per a estudiar l’eficàcia de diferents vacunes enfront de la Covid-19, que durà a terme juntament amb la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses.

  La fundació ha especificat en un comunicat que es tracta de vacunes en desenvolupament a través d’estudis internacionals en els quals participen “milers de persones” majors d’edat, amb o sense malalties de base i independentment que hagin superat o no el coronavirus.

  Per a facilitar i impulsar aquesta participació massiva, el centre ha habilitat la pàgina web www.socrecerca.com, en la qual la població podrà informar-se sobre les característiques dels estudis així com registrar-se per a participar.

  L’objectiu de la recerca és avaluar l’eficàcia de les vacunes, ja que, segons dades de l’hospital, de les més de 200 vacunes contra la Covid-19 que hi ha en marxa, 47 han iniciat assajos clínics amb persones i únicament 11 es troben en estudis d’eficàcia, és a dir, en la fase 3 de desenvolupament.

  Aquestes recerques “són imprescindibles”, han apuntat des del centre, perquè les vacunes puguin ser utilitzades entre la població, i només es poden posar en marxa quan hi ha suficients estudis de fase 1 i 2 que mostren que aquestes són segures i generen una resposta adequada per part del sistema immunitari.

  Així, perquè aquests estudis en fase 3 “puguin generar conclusions vàlides”, és necessària la inclusió de persones que representin a la població general, motiu pel qual han demanat la implicació ciutadana.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí