Can Ruti controla el tractament de la sida amb una aplicació mòbil

  0
  44
  germans trias.jpg

  23/11/2015 – Està previst introduir l’aplicació de manera gradual entre els dos milers de persones ateses pel Servei de Farmàcia de Germans Trias.

  El Servei de Farmàcia de l’Hospital Germans Trias i la Fundació Lluita contra la Sida han començat a apostar per l’ús d’una aplicació mòbil creada per la companyia farmacèutica ESTEVE per controlar el seguiment del tractament mèdic contra el VIH. Les persones infectades per la sida tenen més risc de transmetre la infecció, empitjorar i deixar que el virus es torni més resistent si no segueixen els tractaments correctament. L’alteració de la rutina de medicació és un dels principals problemes a què s’enfronten els professionals sanitaris dels hospitals i per això han decidit emprar l’APP.

   

  Entre els diversos serveis que ofereix, l’App expertSalud permet als pacients programar alarmes al mòbil per recordar de prendre la medicació, registrar les preses amb un sol clic i que els professionals sanitaris coneguin en línia el compliment del tractament i puguin relacionar-lo millor amb l’estat de salut del malalt i l’evolució de la patologia. Malgrat que és aviat per disposar de resultats complets, l’ús de l’aplicació es percep com a un bon recurs tant des del punt de vista dels pacients com dels professionals.

   

  En les primeres setmanes d’introducció, l’estan utilitzant mig centenar de pacients. Els primers a usar-la, una vintena, han omplert unes enquestes segons les quals valoren l’App amb un 9 sobre 10 de mitjana. És previst introduir l’aplicació de manera gradual entre els dos milers de persones ateses pel Servei de Farmàcia de Germans Trias i que es visiten a la Unitat de VIH del centre, on treballa la Fundació Lluita contra la Sida.