Can Ruti participarà en un estudi per a conèixer la immunitat de la població catalana davant la COVID-19

  0

  El Govern va anunciar ahir, dilluns, que farà un milió de test serològics per a conèixer la immunitat de la població catalana enfront de la Covid-19, especialment dels col·lectius sanitaris, persones diagnosticades positives sense confirmació de PCR i professionals essencials no sanitaris.

  S’estudiarà l’evolució de l’estat immunitari del personal sanitari durant 12 mesos i es determinarà la utilitat de tres tipus diferents de proves mitjançant plataformes automatitzades per a dur a terme aquesta avaluació.

  Aquest estudi ha sorgit d’un projecte de recerca ideat pels serveis de Microbiologia i d’Immunologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, en col·laboració amb investigadors del IDIBAPS, ISGlobal i del Centre de Recerca Genòmica). A més del Clínic, participaran en l’estudi els hospitals Vall d’Hebron, Sant Pau i Mar (Barcelona), Josep Trueta (Girona), Arnau de Vilanova (Lleida), Joan XXIII (Tarragona), Bellvitge (L’Hospitalet de Llobregat), Germans Trias (Badalona), Parc Taulí (Sabadell) i Althaia (Manresa).

  Els laboratoris Clilab Diagnostics (Consorci del laboratori Intercomarcal de l’Alt Penedès, Anoia i Garraf) i Cat Lab també col·laboraran, ha indicat Salut.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí