Canyadó viu un intens cap de setmana medieval

  0
  66
  Foto 9-4-17 12 36 52.jpg

  10/04/2017 – Els vilatans aturen la conquesta pirata durant la 19a Festa Medieval viscuda al passeig Marítim i al barri de Canyadó.

  Després de la conquesta del passat cap de setmana del Front Marítim i del Port de Badalona per part del corsari Catxidiable i els seus pirates, dissabte van desembarcar a la platja dels Pescadors per lluitar contra els vilatans, camperols i pescadors. Els pirates, que van guanyar als badalonins, van anar guanyant terreny fins a arribar a conquerir també la Masia de Canyadó, on els vilatans celebraven el mercat medieval a la plaça de la Baixadeta ambientada totalment en l’època medieval.

   

  Durant el vespre del dissabte es van viure diverses activitats com danses medievals, concerts i la tradicional cremada de la masia, acompanyada amb espectacle pirotècnic i el foc de totes les colles de diables i bufons de la ciutat.

   

  Per aturar aquest atac pirata, la delegació del Consell es va reunir diumenge amb en Catxidiable amb l’objectiu de negociar la pau a la ciutat. Per aconseguir-ho es va viure un torneig eqüestre on els vilatans van guanyar i els pirates van signar un pacte per no tornar a trepitjar Badalona.

   

  A més a més, al voltant del Centre Cultural Tradicional Can Canyadó i la plaça de la Baixadeta es van instal·lar, durant tot el cap de setmana, diverses activitats, tallers culturals i esportius adreçats a tota la família.

   

  D’altra banda, l’Associació de Veïns del Front Marítim, una de les entitats organitzadores de la 19a edició de la Festa Medieval, ha volgut transmetre la seva decepció relacionada  amb la manca d’interès per part de l’Ajuntament en mantenir la festa al voltant del passeig Marítim.