Castellers, Nit dels Museus i Correfoc: plats forts del cap de setmana

  0
  72

  Aquest cap de setmana la programació de les Festes de Maig ofereix un ampli reguitzell d’activitats. Demà dissabte el foc prenc el protagonisme amb el Cercabèstia, per als més petits, i el tradicional Correfoc.  A les 11.30 hores a la plaça de la Vila tindrà lloc l’activitat On són els dragolins?, amb la canalla com a protagonista portant els dragolins. També a la plaça de la Vila a partir de les 16.30 es farà la Plantada de les Bèsties on es presentaran totes les bèsties que participaran en el correfoc infantil. 

  Correfoc Infantil

  A partir de les 17.30 hores. Recorregut: plaça de la Vila, carrer de Francesc Layret, carrer de la Mercè i la Rambla, fins al monument a Roca i Pi. Els Grimpallunes oferiran posteriorment un espectacle musical perquè grans i petits acabin passant una bona estona. 

  Correfoc

  Coordinats per Diables de Badalona, un grapat de colles participaran demà dissabte 14 de maig en el Correfoc que recorrerà els carrers del Centre omplint-los de llum i eixordador soroll. A partir de les 22 hores a la plaça de la Vila començarà amb el tradicional Toc de Foc, el Correfoc que marxarà pels carrers de Francesc Layret, la Riera d’en Matamoros, de Madoz, d’en Prim i el passeig de la Rambla, fins a arribar al monument a Roca i Pi.  

  Nit dels Museus

  La Nit dels Museus torna a recuperar la seva normalitat i demà dissabte, 14 de maig, de 19 hores a l’1 de la matinada, obrirà de forma gratuïta a conèixer l’espai Termes-Decumanus (a l’edifici del Museu), a la Casa dels Dofins i a la Casa de l’Heura. 

  Espai Termes-Decumanus 

  Al subsòl del Museu s’hi conserven 3.400 m2 de restes de la ciutat romana de Baetulo, un conjunt excepcional tant per la seva extensió com per l’espectacularitat de la seva innovadora museografia. Es poden veure les termes i seguir un itinerari pels principals carrers de Baetulo, propers al fòrum. El recorregut integra també l’exposició permanent on es pot veure un àmplia mostra dels fons arqueològics recuperats durant més de 80 anys de recerca arqueològica.

  Casa dels Dofins 

  La casa dels dofins és una domus, o casa benestant romana, de finals del segle I aC, situada a la part alta de l’antiga ciutat de Baetulo. És un clar exemple d’arquitectura domèstica d’època romana i l’única casa d’aquestes característiques museïtzada a Catalunya. Destaquen els mosaics, les restes de pintures murals i les recreacions audiovisuals i de mobiliari. 

  Casa de l’Heura 

  La visita permet veure una àrea de treball amb dipòsits de vi i diverses habitacions distribuïdes a l’entorn d’un atri. També inclou algunes singularitats com l’oecus (menjador d’estiu) de grans proporcions amb paviments originals d’opus signinum tessel·lat o un tram del carrer (cardo maximus) que separava aquesta casa de la dels Dofins. Cal destacar especialment els tres audiovisual; un que explica la producció i comercialització del vi, un altre que submergeix el visitant a l’atri de la domus i un tercer que apropa al visitant a l’alimentació en època romana.

  Diada castellera

  Els castells tornen per festes de maig. Aquest diumenge dia 15 els Castellers de Badalona tornaran a fer castells per les festes de maig, després de dos anys sense fer-ho a causa de la pandemia. í els micacos estan preparats per donar una passa més aquest diumenge vinent, on a falta del darrer assaig, la colla prepara poder du el primer castell de set post-pandèmia, amb el tres de set, així com l’estrena del dos de sis i del pilar de cinc aixecat per sota, castell que no assoleixen des de l’any 2007. L’actuació de diumenge començarà a les 12h a la Plaça de la Vila.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí