“Cedirem temporalment hores de pista al CB Sant Josep si ho necessita”

  0

  Entrevistem al president del Badalona Bàsquet Base, Rosendo Gabara, que manifesta el seu suport als afectats i assegura que el president del CB Sant Josep, Ibon Orrantia, estava assabentat del tancament de la instal·lació el dia 30 de novembre.

  • Primer de tot, felicitats per la renovació del seu càrrec.

  Moltes gràcies. La veritat és que, de vegades, no és agraït el càrrec, és honorífic i sempre estàs exposat, però estic content perquè estic recolzat per un nucli fort de clubs. Per això tothom sap que actuem com a equip, tots a una.

  • Quins són els reptes immediats i futurs del BBB?

  Ara mateix estem estabilitzats econòmicament i les pistes a gairebé tots els clubs són a cost zero. Un dels objectius que ens hem marcat per un futur immediat és millorar les instal·lacions en petits detalls que facilitin el dia a dia a conserges, clubs, equips i esportistes. Com sempre, amb motiu de les passades eleccions, tots els grups municipals ens van prometre recolzament per les millores de les instal·lacions.

  Tot i així, mantenim l’esperança que les condicions del bàsquet i d’altres esports a Badalona millorin en aquest mandat amb una forta inversió.

  • Ara mateix tenim sobre la taula la situació d’un històric com és el CB Sant Josep.

  Penso que aquest és un problema estructural que ve de molt lluny, gairebé des de fa 10 anys, quan el Centre Parroquial no trobava els diners per reformar la instal·lació. El seu deteriorament ha estat progressiu, des del teatre fins el bar, passant pels escacs.

  Ara se sumen les denúncies dels veïns amb sentències desfavorables.

  Aquest passat dijous, dia 21, en la reunió del BBB vam parlar del Sant Josep perquè el seu president hi era present. En aquesta reunió ens diu que la situació és delicada, però que es troba en converses amb l’Arquebisbat i l’Ajuntament per resoldre el problema. També diu que el Sant Josep no es tancaria el dia 30 perquè no tenia cap informació oficial.

  Em sap greu per la institució, però ens falta informació, i la que ens arriba no és clarificadora per la situació. Nosaltres som coneixedors i el comunicat  de la Junta Gestora ho corrobora: el President del Sant Josep i un altre membre de la Junta van signar conforme s’assabentaven que el dia 30 es tancaria la instal·lació. No pot dir que no tenia informació.

  Em sap greu per les famílies.

  • Què li sembla el plantejament proposat per l’Esglèsia i Ajuntament perquè l’Arquebisbat pagui un pavelló en terreny municipal amb ús preferent pel Sant Josep?

  Tot el que sigui per millorar la situació del bàsquet em sembla perfecte, però també penso que s’ha d’ajudar a tothom i hem de donar l’opció que participin més clubs.

  • Durant aquest impàs de temps que es construeix un nou pavelló, els clubs del BBB cediran hores de les seves instal·lacions al CB Sant Josep?

  Depenent de quantes i durant quant de temps, ja que no ho farem de per vida.

  Temporalment ajudarem, però hi ha altres entitats que estan jugant fora de Badalona ara mateix. Aquests també se’ls ha d’escoltar.

  • El Badalona Bàsquet Base no heu fet cap comunicat de suport.

  Això ha estat perquè estem a l’espera que el President del Sant Josep ens defineixi la situació perquè ens va dir que no necessitava ajuda, ja que no es tancaria Sant Josep.

  Per altra banda, s’han de separar dues coses: una és la situación urbanística entre particulars, que es regeix per lleis i normatives municipals, i l’altra és com afecta el club aquest tancament, que malauradament li afectarà molt.

  Per acabar vull recolzar en el meu nom i en el de l’entitat que represento (BBB) el suport esportiu a jugadors/es, tècnics, treballadors i famílies del Sant Josep de Badalona, Associació Esportiva Badalones i el club de patinatge que es veuen afectats per la situació del tancament de les instal·lacions del Centre Parroquial. Esperem que la situació es pugui reconduir per el bé de les entitats afectades.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí