CiU trenca les negociacions pel canvi a Badalona perquè ICV no vol Falcó al govern alternatiu

  0
  falco.jpg

   22/03/2013 – CiU explica que, quan l'estructura del nou executiu estava lligada, amb Serra (PSC) com alcalde i Falcó i Sagués com primer i segon tinents d'alcalde, ICV-EUiA ha rebutjat que Falcó entri al govern per la seva imputació en el 'cas Adigsa'.

  Les negociacions pel canvi de govern a Badalona semblen trencades. Després de la reunió d’avui, que se suposava clau i que s’ha allargat fins fa una estona, CiU dóna les negociacions per fallides. En un comunicat, els nacionalistes expliquen que ICV-EUiA ha rebutjat la possibilitat que el líder convergent, Ferran Falcó, entri a l’eventual govern com a tinent d’alcalde per la seva imputació en el ‘cas Adigsa’.

   

  Segons sembla, a primera hora de la tarda, les converses arribaven a bon port i dibuixaven un executiu amb el socialista Jordi Serra com alcalde, però amb “delegació màxima de competències al Ple i a la Junta de Govern”. L’organigrama proposava a Ferran Falcó (CiU) i Carles Sagués (ICV-EUiA) com primer i segon tinents d’alcalde sense competències directes, i amb altres cinc tinences d’alcaldia amb competències, repartides entre PSC, CDC, UDC, ICV i EUiA.

   

  Ha estat llavors, explica CiU, quan les postures estaven molt pròximes i el pacte semblava materialitzat, que ICV-EUiA ha demanat que Falcó no formés part del govern.

   

  Els convergents etziben en el comunicat que ICV-EUiA hauria d’haver posat sobre la taula aquesta condició en la primera reunió, i no quan l’acord era a tocar. Tanmateix, argumenten que Falcó es troba imputat en el ‘cas Adigsa’ des de 2005, i que, des de llavors, “s’ha sotmès al veredicte dels badalonins en dues eleccions, el 2007 i el 2011, i ha estat primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament durant l’anterior mandat, sense que aquesta condició judicial afectés la seva capacitat per governar”.

   

  CiU subratlla “que el PSC ha defensat la presència de Ferran Falcó al govern perquè hi ha governat, perquè els fets pels quals està imputat no tenen a veure amb Badalona, i perquè tenen confiança personal en el cap de llista de CiU, diferències polítiques al marge”.

   

  Segons els nacionalistes, la coalició ecosocialista “ha torpedinat un procés constructiu” i “mai ha volgut que la moció pogués prosperar”.

   

  Els ecosocialistes destaquen que hi ha “línies vermelles” per entrar al govern, i que l’absència d’imputats és una d’elles. ICV “demana a CiU que reflexioni sobre quin paper ha de tenir Ferran Falcó en aquest acord, perquè sigui paradigmàtic en transparència i ètica política, tenint en compte que està imputat”. En aquest sentit, i amb aquesta condició sine qua non, la coalició “segueix apostant per donar els seus vots i fer possible la moció de censura”.