Cloenda agredolça; heroi Forteza; el Maristes haurà de pencar

0
    35

L'idil·li del CB Coalci Sant Josep en el seu retorn a Lliga EBA, on va lluitar entre les posicions capdavanteres durant bona part de la temporada, ha finalitzat amb un regust agredolç després de concloure el curs amb cinc derrotes seguides i un balanç de 13 victòries i 13 derrotes. Números més que dignes per un debutant a la categoria.

El conjunt de Sergi Vives va tancar la campanya amb una ajustada derrota a Mundet contra el CB Roser (82-79). Els badalonins no van tenir el seu millor dia en tirs des de la línia de 6,75 (3 de 13 en triples) però el gran percentatge en llançaments de dos punts (60%) ho va contrarestar. Els barcelonins van portar la iniciativa al marcador durant el primer temps (18-16; 44-37) però els badalonins van capgirar el marcador a la represa amb un gran tercer quart que capgirava el marcador (58- 62). Tot i això, el Roser li va retornar la bufetada al darrer període amb un parcial de 24 a 17 que certificava la victòria a favor dels locals. El Sant Josep conclou la temporada en setena posició i Eduard Boja es va embutxacar el darrer MVP de la temporada amb 19 punts, 12 rebots i 29 de valoració.

A Copa Catalunya els grups 1 i 2 treuen fum a Badalona, i això que encara no s'ha cremat el dimoni a la ciutat. El Maristes Ademar i el Círcol van ser els equips que més alegria van transmetre a la seva afició. El conjunt de Lluís García va superar una prova de foc contra el CN Sabadell (59-69) per seguir aspirant a la permanència directa a Copa. Tot i això, el partit no va ser un camí fàcil. Els sabadellencs van imposar la seva llei amb quatre triples al quart inicial (22-18) però aquesta facilitat anotadora no va ser més que un miratge. Al segon període, els badalonins van capgirar el matx (34-38) i semblava un cop que podria anar a més, però no va ser així. Un parcial de 12-0 tornava l'avantatge als locals (46-39) i el matx entrava en una dinàmica de bogeria i intercanvis de cistella. A l'inici del quart final, cop a la taula del conjunt de García i parcial de 0-10 (50-60) que confirmava el triomf vital de l'Ademar.

El Círcol de Juli Jiménez també va haver de pencar de valent per emportar-se un triomf que virtualment els hi assegura la permanència. Els badalonins van arrencar el partit a La Plana amb els motors a ple rendiment (19-5). Aquest avantatge es va desaprofitar abans de la represa (28-25) i el partit contra el Torreforta es va equilibrar. Un parcial estratosfèric de 29 a 18 va tornar a imposar el ritme dels locals però, novament, ho van desaprofitar. Una heroïcitat de Forteza des de la línia de 6,75 donava la victòria els 'Coto' (73-71).

La frustació de la jornada també es va viure a La Plana amb una derrota dolorosa per part del Badalonès contra el Lliça d'Amunt que expulsa els dimonis de la quarta posició (75-89). Els visitants van tancar el primer quart amb avantatge gràcies a un parcial de 0-14 (19-27). Tres triples locals abans del descans va igualar el matx (39-42) i aquest equilibri es va mantenir durant el tercer quart (60-61). Al darrer període, el Lliça va condemnar els badalonins a la derrota.

A Primera Catalana, la Minguella va batallar contra el Ramon Llull (82-80) a Barcelona i va deixar escapar un +10 inicial (11-21). L'intercanvi de cistelles va ser la tònica habitual del matx, que es va decidir als darrers segons de partit. Per la seva part, el Badalonès B va caure a Segona contra el filial del CB Santa Coloma (69-73).

Finalment, a Tercera Catalana, victòries de Círcol B contra Stucom (91-60), de la Cultural versus Natzaret (59-66), de Maristes B a Santa Coloma (57-65) i de la Llefià contra l'ABB (74-58). El Sant Josep B va caure davant la UB Mir (79-74) i la Minguella B a La Mina (67-58).