Clotet preveu que les mascaretes seran necessàries fins a 2022 “amb sort”

  0
  44

  El director de l’Institut de Investigacióndel Sida (IrsiCaixa) i cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet, preveu que l’ús de les mascretes contra la COVID-19 serà necessari fins a 2022, “amb sort”.

  En declaracions al programa de TV3 Faqs, Clotet va dir que “ens hem d’acostumar al fet que el tema de les mascaretes durarà fins al 2022, amb sort, les haurem de portar i que no passa res”.

  Clotet va assenyalar que després de l’aparició en 2012 del coronavirus respiratori MERS, “s’hauria d’haver dedicat molts diners a prevenir que aparegués una nova variant pitjor, i disposar de vacunes que protegissin de l’emergència de nous coronavirus que saltessin de ratapinyades a humans”, com finalment ha succeït amb el SARS-CoV-2.

  L’expert va apostar per seguir la recerca sobre vacunes, ja que “de fet -va dir-, ja s’ha publicat que hi ha coronavirus que tenen unes mutacions i unes característiques que no serien sensibles i no es neutralitzarien amb els anticossos que es generen amb les vacunes actuals. Per això és necessari continuar investigant sobre vacunes”.

  En el programa va participar també Oriol Mitjà, que va augurar una acceleració del virus el mes vinent a causa de noves variants de les quals sospita que hi ha “molts casos”, malgrat que Salut només ha informat de dos a Catalunya.

  “Crec que hi ha molts casos de noves variants a Catalunya, i això suposa un risc que farà que empitjorin tots els indicadors sanitaris, que ja estan molt malament”, va dir Mitjà, que va indicar que durant aquesta setmana, a l’Hospital de Can Ruti han trobat “petjades” d’aquestes noves variants en quatre pacients.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí