“Des de Can Ruti creiem que totes les arts han d’anar de la mà amb la salut”

  0
  Acord pioner a Catalunya perquè Can Ruti sigui seu oficial del FILMETS
  Acord pioner a Catalunya perquè Can Ruti sigui seu oficial del FILMETS

  La 47ª edició del FILMETS Badalona Film Festival serà especial. Un acord pioner a Catalunya signat entre l’organització del FILMETS i l’Hospital Germans Trias i Pujol permetrà que, per primer cop, un centre hospitalari de grans dimensions sigui seu oficial d’un esdeveniment cinematogràfic internacional.

  L’acord implica que tots els infants ingressats a la zona pediàtrica de Can Ruti podran veure curtmetratges infantils al televisor de les seves habitacions. A la resta d’habitacions de l’hospital s’hi projectaran curts de la Secció Oficial. Per veure aquestes pel·lícules ningú haurà de pagar perquè s’oferiran pel canal corporatiu de l’hospital, que és gratuït.

  Finalment, a la Sala d’Actes es projectaran curts per als professionals sanitaris i pels estudiants universitaris que hi ha. També es posaran a disposició enllaços directes per visualitzar el contingut a través de dispositius mòbils i es repartiran flyers i cartells informatius als pacients durant tots els àpats; a l’estil escaleta de cinema amb la llista de projeccions.

  Millorar la qualitat assistencial

  “Per nosaltres és un pas important per humanitzar l’assistència i fer-la més còmode. FILMETS és una referència i la intenció de les dues parts és mantenir aquest conveni en el futur”, destaca Irene Jiménez, Cap d’Atenció a la Ciutadania de l’Hospital Germans Trias.

  Des de Can Ruti es valora positivament el fet que el festival hagi permès que “un equip multidisciplinari del centre analitzi tot el contingut que es projectarà”. “D’aquesta manera hem pogut acotar la selecció de films per assegurar-nos que tingui un impacte positiu en cada perfil de pacient que els visualitzarà”, exposa Irene Jiménez. Des de Can Ruti veuen aquesta experiència com l’oportunitat “de viure una experiència festiva” dins de l’hospital i de consolidar “el teixit social de Badalona”.

  “Des de l’hospital creiem que totes les arts han d’anar sempre de la mà amb la salut. Són una eina indispensable que ens ajuda a millorar la qualitat assistencial”, destaca Irene Jiménez, Cap d’Atenció a la Ciutadania de l’Hospital Germans Trias.

  237 curtmetratges

  L’edició d’enguany de FILMETS presenta un total de 237 curtmetratges a competició que es podran veure en 27 sessions competitives, de les quals 21 seran presencials. A banda de Can Ruti, el Teatre Zorrilla de Badalona, a l’Institut Français de Barcelona i als cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat seran les seus oficials d’un festival que se celebrarà del 22 al 31 d’octubre.

  A la Sessió Inaugural es podrà veure un curtmetratge que l’any 2020 va ser candidat a l’Oscar en la categoria de millor curt de ficció: The letter room’, protagonitzat per Oscar Isaac.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí