Com ajudar Ucraïna des de Badalona: iniciatives per col·laborar

  0
  148

  L’invasió russa a Ucraïna ha generat un conflicte armat que ja està tenint greus conseqüències per la població civil. El consulat d’Ucraïna a Barcelona ha fet una crida a la població catalana per col·laborar, adreçant articles com roba d’abric, roba interior tèrmica, gorros, mantes i aliments. A Barcelona s’han habilitat diferents punts de recollida d’ajuda humanitària a: Rambla Santa Mònica, 9; el carrer Balmes, 100; el carrer Pont del Treball Digne, 15 i el carrer Enric Bagés, 9.

  ONG’s per col·laborar

  De la mateixa manera, diverses ONG’s sobre el terreny s’han posat en marxa per tirar endavant projectes d’ajuda humanitària. UNICEF s’ha mogut ràpidament per oferir ajuda humanitària a tots els nens i nenes d’Ucraïna i hi ha habilitat aquest canal solidari des del qual es poden fer donacions per salvar les vides dels nens i nenes en aquests moments de tanta incertesa.

  Save the Children també ha obert una pàgina web per recaptar fons que permetin ajudar els menors d’aquest país. Des de la Creu Roja Espanyola s’ha obert una campanya de captació de fons per ajudar les persones afectades per la crisi d’Ucraïna. Es pot donar en aquest enllaç.

  Els ucraïnesos han creat, en els últims dies, una llista d’organitzacions humanitàries d’ajuda a Ucraïna a través de les quals es poden ajudar les persones afectades per aquesta guerra.

  United Help Ukraine rep i distribueix donacions, aliments i subministraments mèdics als ucraïnesos desplaçats internament, a qualsevol persona afectada pel conflicte i a les famílies dels soldats ferits o morts.

  Nova Ukraine proporciona a la població ucraïnesa des d’aliments per a nadons i productes d’higiene fins a roba i subministraments per a la llar.

  People in Need dona ajuda a més de 200.000 persones sobre el terreny. Els més necessitats reben paquets d’aliments, allotjament, aigua potable, articles d’higiene i carbó per a la calefacció.

  La Creu Roja ucraïnesa realitza una gran quantitat de treballs humanitaris, des de l’ajuda als refugiats fins a la formació de metges.

  La International Medical Corps està en la primera línia, preparada per ajudar els ciutadans amb serveis sanitaris d’emergència i per oferir ajuda psicosocial i de salut mental.

  CARE International respon a la crisi proporcionant als ucraïnesos necessitats alimentàries, kits d’higiene, serveis d’ajuda psicosocial, accés a l’aigua i a diners en efectiu.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí