Com triar escola pels teus fills: una decisió de gran valor afegit

  0
  41

  El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha fet oficials les dates de presentació de sol·licituds de preinscripció dels diferents nivells educatius de cara al curs 2022-2023. A educació infantil i educació primària, la data és del 7 al 21 de març, mentre que a l’ESO s’ha fixat el període del 9 al 21 de març. Pel que fa al batxillerat, caldrà presentar la sol·licitud de preinscripció del 20 al 26 d’abril. 20-26 d’abril (per l’alumnat que passa de 4rt d’ESO) i 17-23 de maig són les dates fixades pels cicles formatius de grau mitjà. Del 25 al 31 de maig, les preinscripcions de grau superior.

  Factors decisius

  De la mateixa manera, cada centre educatiu planifica ja les seves jornades de portes obertes per donar a conèixer el seu projecte. En aquest sentit, és molt important considerar diversos factors abans de triar escola per a un fill/a. Que l’alumne sigui el protagonista del seu procés d’aprenentatge és bàsic. En segon lloc, que les famílies percebin el centre com a una comunitat, amb capacitat per establir una comunicació fluida entre alumnes, docents i pares.

  El projecte de centre ha de perseguir la formació de ciutadans crítics, compromesos amb l’entorn i responsables. Donar protagonisme a la creativitat, a l’expressió artística, a la música i l’esport també suposa un punt a tenir en compte. Igualment, que el centre implementi metodologies que desenvolupin les intel·ligències múltiples i els talents de tothom té vital importància. Com a altres factors: l’atenció a la diversitat, el foment de l’emprenedoria, la implementació de noves tecnologies al centre, una bona planificació de sortides i una estratègia d’escola verda i sostenible.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí