REPORTATGE l Comença un nou curs amb les mancances de sempre

    0
    59
    Foto: Col·legi Cultural Badalona

    S’inicia un nou curs amb les demandes d’anys anteriors: construcció dels nous edificis de les escoles Badalona Port i Ventós Mir, demandes el professorat i millores a les aules

     

    Les aules de les escoles de Badalna s’han tornat a omplir d’infants i adolescents aquesta setmana. Prop de 30.000 alumnes badalonins d’Infantil-3 a 4t d’ESO han arrencat el nou curs 2023-24 en els centres públics, concertats i privats de la ciutat. Un curs que novament comença uns dies abans del que era habitual, però enguany ho farà amb l’horari lectiu complet.

    Aquest nou curs s’inicia amb un lleu descens d’alumnat a Infantil 3-6 i a Primària, amb un total de 19.215 infants, una xifra que suposa un descens de 216 alumnes amb relació al curs passat i amb 5 grups més per les baixades de ràtio.
    A l’ESO es registra un lleu increment d’alumnat amb 10.422 joves, 149 més que el curs passat, un fet que implica que s’hagi ampliat el nombre de línies de 356 a 359.

    Falta d’agents escolars a les entrades i sortides de les escoles
    Com a novetat important, els agents escolars que vetllen per la seguretat a les entrades i sortides de les escoles s’incorporaran a inicis del segon trimestre. La falta de contracte deixarà 61 persones sense feina. Fonts de l’anterior govern expliquen que la culpa ha estat de la falta de voluntat política de l’actual govern per iniciar els tràmits de contractació. Per altra banda, segons explica l’actual regidora d’Educació de l’Ajuntament de Badalona, Vanesa González, la culpa seria “l’anterior govern municipal no va iniciar els tràmits per a la licitació del servei que s’havia de renovar, ja que el contracte finalitzava el juny de 2023”.

    Calor a les aules i demandes del professorat
    Una de les conseqüències que la comunitat educativa ha posat sobre la taula amb l’avançament del curs és el fet de la calor que pot anar-se intensificant a mitjan setembre. La majoria d’aules no tenen cap sistema de climatització i les onades de calor són cada vegada més habituals. El primer dia de curs ja va estar condicionat per una vaga del professorat, convocada pels sindicats USTEC, Intersindical i CGT. En aquesta s’hi ha demanat principalment una major inversió per part del Departament d’Educació, equiparació salarial per al professorat d’FP i la falta de professors especialitzats. Tot i això, el seguiment de la vaga no va superar l’1%. L’any passat, l’Associació de Famílies d’Alumnes de Barcelona ja va anunciar un calendari de manifestacions per reclamar mesures urgents per eliminar la calor a les aules. Aquestes manifestacions es podrien repetir enguany.

    Actuacions de millora als centres escolars
    Pel que fa als treballs de millora i manteniment als centres escolars, actualment s’estan acabant les obres de la pista esportiva de l’Escola Joan Coret. També s’han iniciat les obres de reparació del mur exterior de l’Escola Antoni Botey i en aquest mateix centre és imminent l’inici de les obres de la coberta de la façana. D’altra banda, s’està en fase de licitació de la cuina nova de l’Escola Mercè Rodoreda.

    Escola Ventós Mir

    El Govern municipal aprovarà la pròxima setmana, en un Ple extraordinari, una inversió superior als 17 milions d’euros per a la construcció de les escoles Badalona Port i Ventós Mir. La Generalitat retornarà els diners a l’administració local en diferents anualitats durant quatre anys.

    L’escola nova Ventós Mir contempla la construcció d’un nou edifici de dues línies que permetrà donar resposta a la demanda de places d’oferta pública a la zona centre de la ciutat, ja que es construirà als terrenys de l’Estrella. Aquest edifici, que constarà d’una planta baixa més dues plantes, té un pressupost aproximat de 8.335.702 euros.

    L’escola Badalona Port està ubicada al barri del Gorg i es construirà un nou centre d’Infantil i Primària de dues línies que constarà d’una planta baixa més dues plantes. El pressupost de l’actuació és de 8.833.000 euros.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí