ComunicArt commemora el Dia Mundial de l’Autisme

  0
  52
  COMUNICART.jpg

  04/04/2014 – Durant aquesta setmana ComunicArt organitza diverses activitats en motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme.

  Aquest dimecres, 2 d’abril, s’ha celebrat el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme en què l’associació per a la inclusió de les persones amb aquest trastorn a Badalona, ComunicArt commemora aquest dia amb diverses jornades. El mateix dimecres, el centre obria les portes a tot el públic per donar conèixer el trastorn i el treball que realitzen amb els afectats amb activitats destinades a infants i adolescents, com la realització d’un mural especial on cada alumne ha escrit un missatge.

   

  A més, el diumenge 6 d’abril a les 11 hores, des de la plaça de la Vila llegiran una lectures per part de familiars i col·laboradors i, tot seguit, realitzaran una caminada solidària fins arribar a la Rambla, on es llençaran globus de color blau i es realitzaran activitats i jocs per a tot el públic. Finalment, el centre realitzarà una xerrada el dia 12 d’abril sobre el dret a escollir l’escola, el trastorn durant l’escolarització i la dependència; destinada a les famílies amb nens amb trastorn d’espectre autista.

   

  ComunicArt va néixer fa dos anys en mans d'un grup de famílies que tenien fills amb autisme, i té com a objectiu potenciar la interacció, destreses socials i les habilitats acadèmiques, d’autonomia personal i de desenvolupament físic, afavorint així la seva inclusió i rol social. L’autisme és una alteració del desenvolupament que afecta a la comunicació i relació amb altres persones, però també influeix en la manera d’interpretar el món que ens envolta i afecta a diferents persones.