Conegudes les candidates als premis Trencant Invisibilitats

  0
  412

  El Consell Municipal de les Dones de Badalona ha donat a conèixer les candidatures finalistes del premi Trencant Invisibilitats 2019 en la categoria individual i la de projectes. Els premis es lliuraran al Teatre Zorrilla de Badalona aquest dijous 14 de març, a partir de les 17 hores, en l’acte institucional en el marc del Dia Internacional de les Dones.

  L’acte comptarà amb l’actuació del grup de dansa Teixint Llaços de la Federació de Dones de Badalona i l’actuació musical del grup femení Maruja Limón.

  Les candidatures del premi Trencant Invisibilitats 2019 en la categoria trajectòria individual són:

  – Beatriu Bayés. Metgessa, especialista en Nefrologia i directora assistencial de l’Institut Català de la Salut.

  – Marisa Drago. Llevadora amb 40 anys d’experiència i trajectòria ajudant ajudat les dones i els infants a tenir un part més natural.

  A la categoria de Projectes del premi Trencant Invisibilitats 2019 opten les entitats següents:

  – Fundació Privada Ateneu Sant Roc pel Grup d’Arpilleres. Les arpilleres són teles brodades que més enllà del seu valor estètic serveixen de mitjà per expressar la visió, la queixa, el sentiment o la reivindicació de les persones que les cusen. Iniciades a Xile durant la dictadura s’han estès arreu del món com a mitjà per a la cohesió social, el trencament de l’aïllament de les dones i una manera de donar-los veu. A Sant Roc és una eina d’apoderament, un espai per aprendre, compartir i fer xarxa per les dones del barri.

  – Fundació Privada La Salut Alta pel projecte “FAR” que apropa la possibilitat d’integració sociocultural de les dones del barri la Salut de Badalona a través de l’idioma, impartint classes d’alfabetització. Més enllà de la part formativa, FAR” suposa un espai de trobada entre dones del barri que comparteixen alegries i dificultats comunes, i es complementa amb l’espai «Sakti» on dos cops al mes s’ofereix un espai d’autoconeixement personal i emocional.

  – Associació de veïns de Bufalà per la I Jornada per la Igualtat 2019 entorn del Dia Internacional de les Dones. Es van programar conta contes i cinema amb visió de gènere; una taula rodona amb testimonis que han patit violència de gènere; una conferència sobre el passat i el futur de les dones a més d’actuacions, tallers i activitats diverses

  – Col·lectiu de treballadores socials de Badalona. Són les primeres a detectar l’emergència social, treballen amb realitats molt dures, atenen situacions personals i socials desoladores. Són la primera, i probablement l’única, mà estesa per a moltes persones que es troben en situació d’exclusió. Desenvolupen una feina que requereix d’una enorme vocació, empatia i fortalesa.

  – Badalona Comunicació per les “iaies de la ràdio” a l’espai “Coses de casa”, on Maria Antònia Carbó, Carme Sánchez i Rosa Garriga repassen setmana a setmana, en les seves tertúlies radiofòniques, els principals temes d’actualitat amb un to fresc i sense prejudicis.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí