Continuen les donacions de sang al setembre

  0
  12

  El proper dimecres, 4 de setembre, tindrà lloc a l’Hospital Municipal de Badalona una nova jornada de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits amb la col·laboració de Badalona Serveis Assistencials (BSA).

  L’horari per poder acudir serà de 10 a 14h i de 16 a 20h, a la Sala d’actes del centre. Com sempre, tothom qui vulgui col·laborar i estigui en les condicions requerides per donar sang (pesar més de 50 quilos, ser major d’edat, no estar embarassada…), podrà assistir-hi. Aquesta es tracta de la tercera jornada de donació de sang d’aquest any en un dels centres gestionats per BSA.

  Les persones que participin en la jornada rebran un SMS quan la seva sang s’enviï a un hospital per tractar un pacient. Aquest servei d’informació mitjançant SMS, que es va posar en marxa el gener de 2018 coincidint amb celebració la Marató de sang de Catalunya, té com a objectiu millorar l’experiència del donant. Cal tenir en compte que, des del moment de la donació fins que la sang és transfosa, per exemple, a un accidentat, passa una mitjana de 20 dies.

  Un cop feta la donació, la bossa de sang arriba al laboratori central del Banc de Sang i Teixits, ubicat a Barcelona. Allà s’inicia un procés de fraccionament que consisteix a dividir la sang en tres parts: glòbuls vermells, plasma i plaquetes. El 55% dels glòbuls vermells s’utilitza en especialitats mèdiques i un 40% en usos quirúrgics. La majoria de transfusions de plaquetes es fan per prevenir hemorràgies en pacients que en tenen dèficit.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí