Conveni de Badalona per rehabilitar 1.000 habitatges

  0

  L’acord permet a les comunitats de propietaris rebre subvencions per solucionar les diverses deficiències que pugui presentar el seu edifici  

  Es contemplen ajudes de fins al 100% del cost de les inspeccions tècniques d’edificis (ITE) 

  L’Ajuntament de Badalona ha signat un conveni amb el Consorci Metropolità de l’Habitatge (CMH) que permetrà rehabilitar un miler d’habitatges de la ciutat seguint uns criteris d’eficiència energètica. L’acord es van formalitzar la passada setmana en una reunió entre l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i el director general del Consorci de l’Habitatge de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, José Antonio Artímez, on es van començar a determinar com s’ha de desenvolupar el conveni i en quines zones del municipi pot ser més adient l’actuació.  

  L’objectiu d’aquest conveni és afavorir la rehabilitació d’edificis ja construïts i que tenen deficiències diverses. Per aconseguir-ho es contemplen  subvencions als propietaris de fins al 100% del cost de la inspecció tècnica d’edificis (ITE) i del projecte d’eficiència energètica i accessibilitat i ajudes de fins al 80% del cost de l’obra en funció de l’eficiència energètica assolida. També es preveu el finançament de l’import de l’obra no subvencionat amb crèdits tous de fins a quinze anys a les comunitats de propietaris. Aquestes ajudes aniran acompanyades de diversos instruments d’assessorament i suport adaptats a les característiques socioeconòmiques de cada barri. 

  Les comunitats de propietaris podran beneficiar-se de les ajudes per fer actuacions com la renovació de façanes i cobertes, el reforç de l’estructura, la incorporació d’aïllaments, la construcció de nous ascensors o l’actualització d’instal·lacions comunitàries d’aigua, de llum i de gas, per exemple. Aquestes actuacions permetran potenciar l’eficiència energètica dels edificis, un aspecte clau en moments d’emergència climàtica com el que vivim,  i a la vegada millorar la integració urbana dels barris i reduir les desigualtats socials. 

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí