Cop dur a la pista de l’Estudiantes (101-94)

0
    17

04/01/2018 – Derrota dolorosa a Madrid davant del Movistar Estudiantes (101-94). El Divina Joventut tenia el partit encarrilat en el tercer quart, amb 18 punts d’avantatge (43-61), però ha acabat sucumbint en la pròrroga i segueix sense guanyar fora de casa.

04/01/2018 – Derrota dolorosa a Madrid davant del Movistar Estudiantes (101-94). El Divina Joventut tenia el partit encarrilat en el tercer quart, amb 18 punts d’avantatge (43-61), però ha acabat sucumbint en la pròrroga i segueix sense guanyar fora de casa. Desena desfeta de la temporada i urgències en la classificació per als de Diego Ocampo, que tornen a Badalona amb la sensació d’haver perdut una oportunitat d'or, com ja els va passar a Fuenlabrada (en aquella ocasió van desaprofitar 19 punts de renda).
    Ni els 23 punts de Wayns, que ha jugat infiltrat per les seves molèsties al genoll, ni els 16 de Sergi Vidal han estat suficients. Tampoc el bon partit de Kulvietis (15) i del capità Albert Ventura (11 punts i 9 rebots). El partit, durant molts minuts, ha tingut color verd-i-negre, però un cop més ha faltat rematar la feina i ofici en els minuts finals, on els errors en els tirs lliures també han passat factura.
    L’Estudiantes, per contra, ha trobat en el nord-americà Sylven Landesberg el seu far ofensiu. Tot i jugar molts minuts amb 4 faltes, el màxim anotador de l’ACB ha acabat erigint-se en el botxí dels badalonins amb 33 punts i accions decisives en el temps extra. Diumenge arriba el Madrid a l’Olímpic (18h), segurament en el moment més inoportú.
    El partit ha arrencat amb fredor per part dels dos equips, fruit també de la buidor de les graderies. La Penya no acabava d’imprimir la intensitat necessària (13-8), però l’entrada de Ventura i la qualitat de Vidal (9 punts en el primer quart) han disparat els d’Ocampo amb un parcial de 0-12 (13-20). A partir d’aquí, ha començat l’intercanvi de cops. L’Estudiantes ha reaccionat (25-25), però aleshores ha aparegut Wayns per liderar una nova estrebada en el marcador, culminada amb un triple de Xabi López.Arostegui (35-44). Landesberg, malauradament, ha començat a aparèixer per restablir l’equilibri (43-46 al descans).
    La sortida de la Penya dels vestidors ha estat fulgurant i amb un contundent 0-15 ha disparat les diferències fins als 18 punts (43-61). Els de Salva Maldonado estaven groguis, però la Penya ha perdonat. Ha encaixat un parcial d’11-0 (54-61) i el partit s’ha reobert. Al final del tercer quart els verd-i-negres encara han aguantat per davant (61-67), però en el darrer no han sabut rematar la feina. I això que Landesberg ha fet la quarta just començar i que l’Estudiantes ha entrat ràpidament en el bonus de faltes. Dos factors clau que els badalonins no han sabut rendibilitzar. Els madrilenys s’han anat acostant en el marcador i dos triples de Brizuela els han posat per davant a 32 segons del final (81-78). Wayns ha aparegut al rescat amb un triple, però els madrilenys han tingut dos tirs per guanyar el partit que per sort no han entrat (81-81).
    En la pròrroga, la Penya, tot i no poder comptar amb Jordan, eliminat per cinc faltes, ha tingut una nova oportunitat després de dos triples de Kulvietis i Wayns (86-89). Landesberg, però, s'ha encarregat de tirar ter terra les esperances verd-i-negres. Primer amb 5 punts seguits per empatar el matx (91-91) i després sentenciant el duel amb un 2+1 definitiu amb 94-92 en l’electrònic, tot just després que Birgander fallés dos tirs lliures clau.