‘Costura i glamur’, l’exposició dedicada al modista Joan Antoni Fàbregas al Museu de Badalona

  0
  95

  El Museu de Badalona presenta una exposició dedicada al modista Joan Antoni Fàbregas, que reuneix un conjunt de vestits i complements dissenyats per ell, i que s’acompanya d’un catàleg.

  Josep Casamartina i Parasols amb Ismael Núñez Muñoz, vinculats a la Fundació Antoni de Montpalau i experts en la història de la moda i el tèxtil, han estat els responsables de fer la recerca, d’elaborar els continguts i de seleccionar les peces exposades, algunes de les quals són del Museu i altres han estat cedides per la Fundació.

   

  Qui és Joan Antoni Fàbregas?

  Nascut a Vilassar de Mar el 1942 i resident a Badalona des del 1973, Joan Antoni Fàbregas es va iniciar en el món de la moda com a representant de teixits i complements per a l’alta costura, fins que el 1975, animat per Pedro Rodríguez i Asunción Bastida, va començar a dissenyar els seus propis models i va obrir una petita boutique a Badalona.

  Gràcies a l’èxit que va assolir, el 1981 va inaugurar un establiment molt més gran a Barcelona, al carrer de Casanova, 270, que ha estat en funcionament fins a la retirada del modista, el 2019. Abans, però, va fer donació, tant a la Fundació Antoni de Montpalau com al Museu de Badalona, de vestits i diferents materials que conservava.

  Amb l’exposició que li dediquem i la publicació del catàleg, volem donar-li les gràcies per la seva generositat i fer-li un reconeixement com a figura destacada dins el món de la moda al nostre país.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí