Cotxes rebentats i amb les rodes punxades: venjança entre famílies pel tiroteig de Sant Roc

  0
  52
  cotxes retocada.jpg

  14/07/2016 – Tres vehicles destrossats dormen al dipòsit municipal des de fa unes setmanes; van ser assaltats per un nombrós grup de persones a Sant Roc.

  Vidres i llunes trencades, cops i rodes punxades. Aquest és l'estat de tres vehicles que des de fa dies dormen al dipòsit municipal i que són la materialització de la venjança pel darrer tiroteig que va posar l'ai al cor al barri de Sant Roc, fa cosa d'un mes. La tensió al barri i a la ciutat en general, els dies següents a l'incident sota la C-31, a l'alçada de Marquès de Montroig, era latent i els ulls dels cossos de seguretat estaven ben oberts per no haver de lamentar cap situació desastrosa.

   

  Es van trobar armes, es van detenir algunes persones abans que cometessin cap agressió i es van derivar algunes entrades judicials a diversos domicilis del barri. Més enllà d'això i d'una atenció constant invisible, Badalona no havia patit cap episodi més a conseqüència d'aquell tiroteig. Com a mínim que es fes públic. El 19 de juny, un moviment de persones molt important al barri va mobilitzar Mossos d'Esquadra, fins i tot l'ARRO, i Guàrdia Urbana, que van haver d'intervenir per rebaixar la tensió. Es va aturar diferents cotxes que marxaven de Sant Roc, a l'alçada del barri de La Salut, i allà es van dues persones i se'n va denunciar 25 més.

   

  Es tracta d'uns fets que ja es van fer públics i en el que les persones detingudes portaven un arma de foc. No obstant, a més de tinença d'armes, el grup va ser interceptat per haver assaltat i atacat tres cotxes, el diumenge 19 de juny. Els tres vehicles, que en principi serien propietat de la família atacant durant el tiroteig, van quedar totalment destrossat i van haver de ser retirats al dipòsit policial. Totes les denunciades i detingudes tindrien vinculació amb la família dels ferits durant el tiroteig, segons fonts policials.

   

  Tot plegat formaria part de la venjança que es va desprendre arran del tiroteig a mitjans del mes de juny. Uns incidents, però, que des de llavors semblen dormir en una calma tensa, més enllà de la investigació que els Mossos d'Esquadra mantenen oberta i l'atenció constant de les autoritats, tant municipals com policials. Algunes fonts asseguren que la situació s'està normalitzant amb el pas de les setmanes i esperen que continuï remetent, tot i la creixent activitat al carrer que acostuma a comportar l'estiu.