Creu Roja engega al Barcelonès Nord un projecte ocupacional per a majors de 45 anys

  0
  cruz roja ok.JPG

  11/03/2014 – El Projecte #majors45 s’adreça a persones majors de 45 anys en situació d’atur que tinguin necessitat de reorientar-se professionalment cap a d’altres sectors, actualitzar els seus coneixements i competències per millorar així la seva ocupabilitat.

  La Creu Roja, amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Fons Social Europeu, engega un nou projecte d’ocupació per promoure la formació i les oportunitats de trobar feina de les persones majors de 45 anys.

   

  El projecte posa especial èmfasi en contactar i sensibilitzar el teixit empresarial sobre la necessitat de facilitar la inserció laboral de la població d’aquesta franja d’edat i es comença a realitzar en una desena de municipis catalans, entre els quals estan Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs.

   

  El Projecte #majors45 s’adreça a persones majors de 45 anys en situació d’atur que tinguin necessitat de reorientar-se professionalment cap a d’altres sectors, actualitzar els seus coneixements i competències per millorar així la seva ocupabilitat. Per tal de donar aquest tipus de suport a les persones, la iniciativa segueix la metodologia d’itineraris personalitzats d’inserció, en què es treballen les fases següents: orientació, formació i intermediació laboral. A més, es generaran aliances empresarials en totes les fases dels itineraris laborals, amb l’establiment d’una xarxa d’empreses col·laboradores.

   

  Pel que fa al finançament, els fons provenen el 50% del Fons Social Europeu, el 29% de fons propis de la Creu Roja i l’altra 21% de la Diputació de Barcelona.

   

  La institució humanitària inicia aquest projecte després de presentar la setmana passada l’estudi “L’impacte de la crisi en les persones majors de 45 anys”, el 6è informe del seu Observatori de Vulnerabilitat, que constata que més del 83% de les persones d’aquesta franja d’edat ateses en projectes de lluita contra la pobresa de la Creu Roja estan a l’atur.

   

  Dades del 2013 dels programes d’ocupació de la Creu Roja al Barcelonès Nord

   

  Des de l’any 2005, la Creu Roja al Barcelonès Nord aposta pels programes d’ocupació orientats a persones en situació d’atur. El treball continu en aquest àmbit està donant els seus fruits, ja que durant l’any 2013 s’ha aconseguit un índex d’inserció del 41,3% entre els 179 participants dels programes Incorpora, Activa’t i Interlabor@. Això significa que s’han aconseguit més de 85 contractacions, de les quals el 51% han estat contractes de jornada complerta, el 40% han estat amb una durada superior a 6 mesos i el 7% del total han estat indefinits.