Cristian Miguel, Betulians: “Amb l’Estadi esperava un creixement de socis”

  0
  Cristian Miguel, president del grup d'animació Betulians | Foto: Manel Expósito

  Quan es viu una temporada històrica, tots els aficionats llueixen amb orgull els colors del CF Badalona. Però, quan la situació no és tan bona, només queden els fidels. Els seguidors que realment tenen un sentiment escapulat pur. Entre aquest segon grup d’espectadors trobem els ‘Betulians‘, la grada d’animació del Badalona des de fa 20 anys. 20 temporades donant suport a l’equip de la seva ciutat de forma ininterrompuda.

  Aquest 2022, els Betulians bufaran 20 espelmes. Un llunyà 2002 va ser l’any de la seva fundació i des d’aleshores han estat dempeus i actius a la graderia. Primer al Centenari de l’Avinguda Navarra, després a Pomar, i més tard als anys de transició de Montigalà. I des de l’any 2017 s’ubiquen a l’Estadi Municipal de Badalona.

  Cristian Miguel Yuste és el president dels Betulians des de fa diverses temporades. Amb el seu testimoni coneixem els orígens, evolució i activitats d’uns dels grups d’animació més antics al futbol català.

  Bona tarda, Cristian, la primera pregunta és molt senzilla: Quin és l’origen dels Betulians?
  La ‘Peña Betulians‘ la va fundar un grup d’animació que seguia l’equip i volien donar suport als jugadors quan l’equip encara estava a Tercera Divisió. Poc temps després es va efectuar la fusió i el Badalona va començar a créixer. Aquest any 2022 fem 20 anys…que Déu-n’hi-do. Tot i les dificultats que hem viscut amb la pandèmia, seguim actius i vius.

  Quins han estat els millors anys de la grada d’animació?
  Els millors anys del Badalona ajuden a créixer. Als moments més difícils de l’equip és quan veus a qui estima el club i vol mantenir aquest suport. Si la part esportiva és bona, tothom vol ajudar. Per aquesta raó, sempre estem els mateixos.

  Recorda cap temporada en concret amb un creixement exponencial?
  La temporada 2003 – 2004 va ser l’any que més seguidors hi havia als Betulians. Va ser un molt bon any esportiu i això es va veure també a la Penya. La primera temporada de Manolo González també hi va haver un ‘boom’ de seguidors.

  Quants socis heu arribat a tenir?
  Si no vaig errat, el nostre sostre de socis és de 100 persones, aproximadament.

  Només sou una grada d’animació pura i res més?
  Abans de la pandèmia organitzàvem excursions, viatges en autocar…esperem que la situació sanitària millori per poder recuperar aquesta activitat social. Hi ha socis que ens han preguntat però ara mateix no podem organitzar un desplaçament amb 60 persones en un autocar. La situació encara és complexa i no ens arriscarem. Més enllà dels desplaçaments també ens agrada col·laborar amb l’Ajuntament i la ciutat.

  És una llàstima que amb el nou Estadi es mantingui la mateixa xifra de socis…
  Aquest era el meu pensament i idea. Esperava que amb el nou Estadi tindríem un creixement de seguidors i socis. Contra l’Espanyol B vam poder veure un camp ple i tenia l’esperança que hi hagués una petita millora de massa social. Ara bé, els resultats són els que manen i atrauen la gent.

  El club també podria fer un pas endavant i apropar-se a la ciutat…
  Absolutament. Malauradament, l’afició del Badalona és força envellida. O comença a rejovenir-se una mica la mitjana de l’aficionat o començarem a perdre més massa social. Crec que el club pot fer un pas endavant en accions socials per atraure més públic. Hi ha moltes possibilitats per poder cridar l’atenció.

  D’altra banda, també entenc que la conversió en SAD entenc que la prioritat és una altra. Esperem que al futur es pugui reactivar aquest aspecte.

  Sou de les penyes més antigues al futbol català?
  Segurament els Betulians som una de les penyes més antigues del futbol territorial a Catalunya. Ara bé, hi ha grups d’animació que tenen un sentiment de pertinença i de club molt més gran que ajuda a tenir un volum de seguidors més grans que el Badalona. A Badalona no hi ha un sentiment tan gran. És una llàstima que amb aquest Estadi que tenim i en una ciutat de més de 200.000 habitants no es pugui gaudir d’una massa social més gran. Seguirem remant els que hi som.

  Quina és la relació dels Betulians amb el club?
  El Badalona ens ajuda amb facilitats logístiques. Disposem d’un espai per poder guardar tot allò que tenim. Si viatgem a domicili i necessitem alguna entrada el club esperem que ens ajudin amb invitacions.

  Hi ha cap record o partit que tingui molt viu?
  El dia del Getafe vam viure el partit amb un ambient increïble. L’Estadi ple és impressionant però sense afició és molt diferent. Tard o d’hora necessitarem una nova generació de seguidors.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí