Critiquen el govern local per pagar la ‘suelta de vaquillas’ de Llefià amb diners públics

  0
  57
  suelta vaquillas.jpg

  02/04/2015 – La plataforma Badalona Sense Correbous fa pública una factura que desprèn el pagament de la festa de 2014 a través de l'empresa municipal Badalona Cultura.

  La ‘suelta de vaquillas’ del barri de Llefià és una festa amb anys de tradició i que sovint aixeca polseguera. Des de fa anys, alguns sectors polítics i civils de la ciutat pretenen crear un debat sobre la seva conveniència i la necessitat de canviar la celebració per una altra sense “maltracta animal”. Aquesta setmana, i emmarcat en tota aquesta controvèrsia, la plataforma Badalona Sense Correbous ha fet pública una factura que desprèn el pagament de 2.000 euros per part de l’Ajuntament, a través de l’empresa Badalona Cultura, per a la celebració d’aquesta festa.

   

  Les més de 30 entitats i partits que engloben aquest col·lectiu han denunciat públicament aquesta setmana la inversió de diners públics en la ‘suelta de vaquillas’ del passat mes de juny. El grup d’ICV-EUiA, que ha tingut accés a la factura, assegura que, amb aquest pagament, el PP incompleix un acord de Ple contret el mandat entre 1999 i 2003, quan els grups van aprovar que la festa del barri de Llefià no es pagaria amb diners públics. Tant els ecosocialistes com els responsables de la plataforma reproven l’ús d’aquests recursos per pagar “dues tardes de bous”, com diu la factura, en comptes de destinar-los a la promoció dels teatres locals o l’educació.

   

  Fonts municipals han indicat que el cost de les "vaquilles" de Llefià del 2014 es va cobrir des de Badalona Cultura, però que la petició de l'Associació de Veïns de Gran Sol suposa un ajut similar al que es dóna a moltes altres entitats per a actes de les seves festes.

   

  Més de 15.000 signatures

   

  Des de fa uns tres anys, Badalona Sense Correbous ha recollit ja més de 15.000 signatures. Una campanya que, diuen, no tenen pensat presentar, però que serveix com a forma de pressió i per explicar a la ciutadania que Badalona és una de les poques ciutats de Catalunya on encara se celebren festes amb bous.