Dalt la Vila, Coll i Pujol i Centre, contrariats amb la instal·lació de la fibra òptica

  0
  108
  cablejat.jpg

  31/01/2014 – Les entitats veïnals dels tres barris van convocar dimecres una assemblea per acordar com actuar davant una instal·lació que, diuen, està perjudicant l'estètica de la seva via pública.

  Fa unes setmanes, la companyia Jazztel va començar a instal·lar arreu de la ciutat el nou cablejat de fibra òptica per fer arribar el servei a bona part Badalona, després de signar un conveni amb l’Ajuntament. Alguns veïns, sobretot els de Dalt la Vila, es van mostrar indignats per la forma de dur a terme la instal·lació; van denunciar que s’estaven penjant cables de façana a façana i col·locant caixes de connexió negres a les finques, trencant amb l’estètica particular i reglada del casc antic badaloní.

   

  Aquest dimecres, les entitats veïnals de Dalt la Vila, Coll i Pujol i Centre van reunir-se en una assemblea oberta a tothom per discutir les mesures a prendre davant d’una actuació que no veuen correcta. Asseguren que estan d’acord amb el servei, que “és una millora important”, però no accepten que es faci “cas omís a les ordenances municipals” i l’Ajuntament no ho impedeixi. En aquest sentit, van acordar exigir al govern local que es comprovi si les instal·lacions s’adapten a les normatives vigents i s’ha demanat autorització en tot cas, que es retiri el cablejat que creua de façana a façana, que s’obri un canal específic per fer arribar les queixes de la ciutadania sobre aquest tema, que el Defensor de la Ciutadà estudiï el cas i que, d’ara en endavant, quan es vulgui dur a terme una actuació a la via pública d’aquest tipus, es faci una exposició pública, sigui aprovada pel Ple i que tots els serveis siguin soterrats.