De la llavor fins a la persona estimada: d’on provenen les roses que es vendran aquest Sant Jordi?

  0
  54

  Es respira Sant Jordi als carrers de Badalona. La ciutat celebra aquesta festivitat cada any omplint els carrers amb llibres i roses durant tres dies consecutius. Entre altres activitats, durant aquests dies es podrà trobar: la Fira del Llibre en la plaça Pompeu Fabra, amb les parades i signatures d’exemplars d’autors i autores proposades per les llibreries de la ciutat; la Carpa de la Xarxa Municipal de Biblioteques; o la celebració dels Jocs Florals
  en Sant Roc.

  Malgrat que els llibres tenen una importància capdalt en aquesta celebració, no ens podem oblidar de la flor predilecte d’aquests dies: la rosa. A Catalunya es vendran uns set milions de roses, un 20% més que l’any passat. Ara bé, n’hi haurà molt poques de catalanes. Només un 2% de les roses que es vendran a Badalona durant la Diada són plantades, produïdes i cuidades per productors i productores catalanes, principalment del Maresme. La majoria provenen d’Holanda, Colòmbia i l’Equador.

  Només un 2% de les roses que es vendran a Badalona durant la Diada són produïdes al Maresme

  El president del Gremi de Majoristes de Mercabarna-flor, Miquel Batlle, assegura que a Catalunya el 63% provenen de Colòmbia, el 15%, de l’Equador i el 20%, dels Països Baixos. L’aportació de l’estat, majoritàriament de la zona de Llevant i del Maresme, serà de tan sols el 2%. Batlle ha assegurat que “pràcticament no queden roses d’aquí, la rosa nacional és un fet anecdòtic”, pel fet que és cara de produir i no és rendible. Des de la floristeria Morera expliquen que els “agradaria poder tenir producte local”, però la demanda és tan alta i la producció tan baixa que “és inevitable que les roses arribin d’altres països”.

  S’acaba la moda dels colors: la rosa vermella arrasa

  Fa uns cinc anys, va pujar amb força la moda de les roses de colors. Blava, groga, blanca, rosa o lila. N’hi ha de tots colors. Des de la Floristeria Navarro ens expliquen que aquesta moda ha anat a la baixa. “La gent vol regalar la rosa vermella. És cert que n’hi ha sempre que volen innovar, però en són una minoria”. La Sylvia Navarro, responsable de Flors Navarro, també parla d’un canvi de tendència en els embolcalls de la flor. La gent està molt conscienciada ecològicament. Ens demanen que l’embolcall no sigui de plàstic”.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí