Decepció i remuntada a tocar a Granada (62-64)

0
    36
    Joventut

El Club Joventut Badalona va debutar aquest dijous a la Copa del Rei i va tenir a tocar la classificació per a semifinals. Eliminats del torneig de la il·lusió en una decebedora actuació durant els tres primers quarts i gran reacció verd-i-negra al període final (62-64).

El partit a Granada no va començar gens bé per al Joventut. L’encert exterior i solidesa del Lenovo Tenerife en el rebot defensiu va castigar els verd-i-negres (2-10). 8 punts de diferència en menys de cinc minuts de partit.

La manca d’encert de la Penya contrastava amb els millors minuts del Tenerife, intentant fer mal constantment des de línia de 6,75. Moltes dificultats per al conjunt de Carles Duran per poder escurçar diferències. Només 10 punts abans de concloure el primer quart (10-21).

L’actuació del conjunt canari va enllaçar el primer amb el segon quart amb el mateix encert exterior. Un 6/9 que contrarestava amb el 0/6 del Joventut. Massa càstig per a una Penya que intentava trencar aquesta constant negativa exterior amb Bassas i Ventura buscant el primer triple del Joventut (10-24).

Joel Parra va trencar aquest malson amb el primer triple de la Penya a cinc minuts del descans (13-24), però les sensacions no denotaven una millora per poder anivellar el partit i començar a apropar-se al marcador (15-27).

Amb el Joventut en bonus i quatre minuts encara de segon quart, la crisi es va agreujar amb Shermadini guanyant constantment la partida a Ante Tomic (15-31). Tot i això, els millors minuts i solidesa verd-i-negra va arribar al tram final del període, amb un parcial de 6-0 de la Penya que incrementava les opcions de remuntada (21-31) abans del descans (23-36).

La represa a Granada va començar amb les defenses consolidant-se mínimament als atacs. La millor Penya sota cistella va bloquejar les ofensives del Tenerife (25-38), però aquesta sequera va ser només un miratge. El Tenerife va recuperar la diferència del quart anterior i s’apropava a la sentència del partit abans de finalitzar el tercer període (30-45).

Els nervis i el desencert de la Penya es van aconseguir espolsar tot just abans del darrer període amb un triple de Derek Willis que mantenia el Joventut amb vida (39-51).

Aquesta reacció es va incrementar al quart final. La Penya deixava enrere els 17 punts en contra i Brodziansky liderava una remuntada increïble del Joventut. 50-52 que despertava el Palacio de los Deportes i els aficionats badalonins (52-54).

Amb 2:30 al marcador i 52-57, Joel Parra va liderar la remuntada de la Penya. Un partit inversemblant, que semblava impossible de capgirar. El jugador del planter va liderar el Joventut des del tir lliure (59-57).

La resposta del Tenerife era previsible i des de la línia de 6,75 tornava a recuperar l’avantatge (59-60). La millor Penya davant el pitjor Tenerife del partit.

Tot i liderar el marcador al darrer minut, la justa victòria i classificació va ser a favor del Tenerife.