Denunciats dos caps de la Guàrdia Urbana per la suposada retirada d’una multa de trànsit

  0
  conrado.JPG

  08/10/2015 – Els jutjats de Badalona admeten a tràmit una querella per prevaricació interposada per la Plataforma Sindical Unitària.

  Els jutjats de Badalona han admès a tràmit una querella contra el superintendent de la Guàrdia Urbana, Conrado Fernández, i el intendent en cap, Félix Martínez, per haver retirat, suposadament, una multa de trànsit. Això assegura la part denunciant, la Plataforma Sindical Unitària, que acusa els dos caps de la cúpula de la policia local de prevaricació per haver tret i fer desaparèixer una multa de la que no se’n sap res des de fa mesos.

   

  Segons fonts sindicals, un agent va interposar una multa per estacionament incorrecte d’un vehicle i els seus superiors se la van demanar directament en mà. L’agent, tot i preguntar, no va saber res més del procediment sancionador i va comunicar l’incident al sindicat, que va investigar la situació de la multa sense trobar cap rastre de la seva situació. Amb la sospita que podria haver acabat en una paperera, la PSU va decidir presentar la querella per prevaricació administrativa, a partir de la qual el jutge ha vist indicis d’un possible delicte i ha obert diligències. En els propers mesos, els dos querellats, així com possibles testimonis, declararan davant el magistrat, que decidirà si tanca el cas o fa efectiva alguna imputació i continua la fase d’instrucció.

   

  Els dos oficials de la Guàrdia Urbana diuen no haver rebut cap notificació i no han volgut fer cap declaració al respecte. La PSU és un dels agents sindicals que s’ha mostrat més actiu contra algunes decisions preses pel nou govern, en coordinació amb el superintendent policial. “La denúncia respon a la defensa d’un afiliat que ens ha traslladat una queixa”, han sentenciat fonts de la plataforma, que nega qualsevol intenció d’enfrontament.