Desapareixeran les barques de pescadors de la platja? El govern surt al pas de rumors

  0
  58
  IMG_9778.JPG

  01/12/2015 – Diferents sectors polítics han criticat aquests dies el govern local per, diuen, voler retirar les barques de pescadors; és cert?

  Corren perill les barques de pescadors de la platja de Badalona? Aquesta sensació ha despertat els darrers dies a la ciutat arran de diferents comentaris i rumors a les xarxes socials, però, perquè tanta polseguera? Tot plegat deriva del balanç de la temporada de platja que el govern local va posar sobre la taula el passat dijous. Un dels objectius durant aquest mandat, van dir, és “la remodelació de la platja dels Pescadors, un projecte que inclou la retirada de barques deteriorades, i la recuperació de tot l'espai de barques com a zona de bany”. Aquesta frase, concretament, ha encès les alarmes de diferents sectors de la ciutat i ha fet engegar, fins i tot, una campanya de recollida de signatures.

   

  Convergència i el seu president, Ferran Falcó, han impulsat una iniciativa a Change.org perquè “tornin a arreglar les barques i no les retirin”. Els convergents recorden que “l’Ajuntament va restaurar algunes barques amb l’objectiu de crear una imatge o símbol de Badalona” i denuncia que “el poc manteniment ha tornar a fer-les malbé”. “Ara, el govern municipal es planteja retirar-les per sempre. Creiem que seria millor tornar a restaurar-les i deixar-les com a patrimoni i memòria de tots”. La campanya s’apropa al miler de signatures recollides.

   

  Museïtzar i recuperar les barques, no retirar-les

   

  Des de l’executiu de Dolors Sabater han volgut sortir ràpidament al pas i negar que les barques corrin cap perill. Ho han fet diferents membres del govern, entre ells el tinent d’alcalde responsable de l’àmbit ambiental i de costa, Àlex Mañas: “L'Ajuntament vol museïtzar els elements de la platja dels pescadors, no retirar les barques. Museïtzar i recuperar”. També ho ha fet el tinent d’alcalde Oriol Lladó: “Museïtzar i recuperar, això és el que vol fer l’Ajuntament amb les barques de la platja. Stop rumors”.

   

  Àlex Mañas ha destacat que “l’objectiu no és el d’eliminar les barques dels pescadors sinó el d’acordar amb l’AMB un projecte de remodelació, dignificació i museïtzació dels elements tradicionals dels pescadors de la ciutat tal i com correspon a una platja que avui és la més visitada de l’entorn metropolità”. “Aquest projecte servirà per posar fre a la degradació de les barques patida durant els darrers anys”, ha afirmat.